tag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post5397140820629385725..comments2023-09-01T14:49:50.327+02:00Comments on "saját levében": Dödölle. Ettél már belőle? ( VKF! XIV.)"saját levében"http://www.blogger.com/profile/02512085899978922450noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-81373161693957858142012-09-29T08:43:34.681+02:002012-09-29T08:43:34.681+02:00Igen, természetesen nem azonosak a dödöllével, pon...Igen, természetesen nem azonosak a dödöllével, pont ez a baj, hogy sok helyen egybemossák. Furcsa dolgokat láttam már - városi éttermekben - dödölle néven előadva."saját levében"https://www.blogger.com/profile/02512085899978922450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-65305399090960877222012-09-29T03:51:20.759+02:002012-09-29T03:51:20.759+02:00A linkeket elkevertem. Őrségi éttermek helyesen: h...A linkeket elkevertem. Őrségi éttermek helyesen: http://csinyalohaz.hu/index.php/orsegi-ettermek/233-bevezetes-rsegi-ettermekVarga Géza írástörténészhttps://www.blogger.com/profile/11351396983601913615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-371053180199847922012-09-29T03:47:33.852+02:002012-09-29T03:47:33.852+02:00A dödölle egy kitűnő étel. A különböző őrségi étte...A dödölle egy kitűnő étel. A különböző őrségi éttermekben nem pontosan egyformán készítik. <br /><br />http://sajatleveben.blogspot.com/2008/03/ddlle-ettl-mr-belle-vkf-xiv.html<br /><br />De azért az őrségi dödölle nem azonos a zalai prószával, vagy a tiszántúli lepcsánkával. S különösen nem azonos a szintén tiszántúli krumplispogácsával és a krumplispalacsintával - amelyeken olyan boldogan felnőttem Hajdú-Biharban. <br /><br />Az igaz, hogy krumpliból és lisztből készül mindegyik, de az asszonyok még hozzátesznek valamit, egy technológiai sajátosságot, amitől mindegyik más lesz. <br /><br />S attól kezdve már a kiegészítők sem lehetnek azonosak. A dödölére például lehet tejfölt rakni, de a krumplispalacsintára lekvárt kell tenni. <br /><br />Mindegyik laktató és finom, ajánlom a végigkóstolásukat! Kell hozzá egy hét, amíg mindegyik elkészül és meg is tudod enni.<br />Varga Géza írástörténészhttps://www.blogger.com/profile/15554917163232038927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-43593026342969080482009-10-18T09:18:03.045+02:002009-10-18T09:18:03.045+02:00Kedves Hudi! Nem is egyszer emlegetem! Lásd legutó...Kedves Hudi! Nem is egyszer emlegetem! Lásd legutóbb itt:<br /><br />http://sajatleveben.blogspot.com/2009/10/egy-varazslatos-nap.html"saját levében"https://www.blogger.com/profile/02512085899978922450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-44627725668663992452009-10-17T21:14:54.029+02:002009-10-17T21:14:54.029+02:00De kicsi a világ!! véletlenül akadtam erre a blogr...De kicsi a világ!! véletlenül akadtam erre a blogra egy receptet keresve, aztán ittragadtam, aztán hát látom ám, hogy az "én" Őrségemet, és az "én" TeleHázamat emlegetik itten:)<br />Jó helyre vetődtem:)<br />Üdv nektek!!<br />KrisztaHudihttps://www.blogger.com/profile/02812355527407903107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-36059814807475821542008-04-13T21:12:00.000+02:002008-04-13T21:12:00.000+02:00Kedves KK! Pacal mellé?! Ez igen! Gondolom utána m...Kedves KK! Pacal mellé?! Ez igen! Gondolom utána még megmásztátok a Himaláját."saját levében"https://www.blogger.com/profile/02512085899978922450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-54740626455968313722008-04-12T23:54:00.000+02:002008-04-12T23:54:00.000+02:00Utoljára és akkor először pacalpörkölt mellé készí...Utoljára és akkor először pacalpörkölt mellé készítette az uram, majdnem így nézett ki, mint a fotódon. Mint mondjak, nem egy diétás vacsora, de szerettük, mind megettük...KKAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-58836034936176963672008-04-02T10:30:00.000+02:002008-04-02T10:30:00.000+02:00Szentgyörgyvölgyben él egy fazekasmester, akinél f...Szentgyörgyvölgyben él egy fazekasmester, akinél fantasztikus cserépedényeket lehet venni. Sajnos eltörtem az utolsót is.<BR/>DorkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-60358210896385813192008-03-30T21:50:00.000+02:002008-03-30T21:50:00.000+02:00Úgy tudom, a gánicában pirított liszt van, de lehe...Úgy tudom, a gánicában pirított liszt van, de lehet hogy rosszul tudom. A túró igen, a cinkések is tesznek mellé."saját levében"https://www.blogger.com/profile/02512085899978922450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-61983777789024702872008-03-30T19:19:00.000+02:002008-03-30T19:19:00.000+02:00Kedvenceim közé tartozik ez a nem éppen kalóriasze...Kedvenceim közé tartozik ez a nem éppen kalóriaszegény eledel. S hogy növeljem a kalóriák számát, a hagymához, tejfölhöz még nem átallok finom göröngyös túrót is tenni. Mifelénk ezt az étket ganca, gánica néven ismerik.<BR/>ZsuzsaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6263245875647840246.post-22754770883265866972008-03-30T13:32:00.000+02:002008-03-30T13:32:00.000+02:00Dödölle! Imádom:))) Az Őrség? Szerelmes vagyok bel...Dödölle! Imádom:))) Az Őrség? Szerelmes vagyok bele, féltve őrzöm az onnan beszerzett fazekaimat. Gratulálok! MaraAnonymousnoreply@blogger.com