Tehát aki szeretné, hogy a tojáshéjba vetett zsázsája húsvétkor ott ékeskedjen az ünnepi asztalon, az már most tegye meg a szükséges előkészületek.
- Hétvégén együnk sok tojást, keményet, lágyat, felütöttet, mindegy, csak a tojáshéj megmaradjon. A legideálisabb, ha a tojás a ¾-énél van lenyakazva.
- Hétvégén még elmehetünk valami kerti boltba magot venni. Egyes élelmiszerboltokban is van vetőmagos részleg! És ha már ott vagyunk, tegyünk a kosárba cékla, retek stb. magocskákat is, mert a csíra kiváló fegyver a tavaszi fáradtság ellen, meg a zöldségesek íztelen primőrjei ellen is.
- Kedden-szerdán áztassuk be a zsázsamagot, vessük el a földbe és minden nap spriccelgessük vízzel. Ne kérdezzük, szabad-e locsolni!
Tavalyi poszt itt.
Milyen ötletes! Tojás van, megyek a magokért...
VálaszTörlésMég sose ettem zsázsát. Talán itt az ideje?
VálaszTörlésJó, hogy eszembe juttattad, már majdnem elfelejtettem.
VálaszTörlésA hatás fokozható, ha filctollal szemet, szájat rajzolunk a tojásokra, így olyan lesz, mintha a zsázsa lenne a "haja". A gyerekek imádják. (-:
Ha csak simán rászórjuk a vajaskenyérre, az is élmény! De a tormával való rokoníz miatt helye van a húsvéti asztalon.
VálaszTörlésAz útmutatásodnak megfelelően elmentem a hárombetűs kertészeti áruházba,és nem volt zsázsamag! Most olyan szomorú vagyok, mert akartam ilyet :(
VálaszTörlés