
A tojásfehérje fölé is behajolok amikor keveri a gép, a látványra rögtön elfog a pánik, beleütök még egyet, aztán meg annyi marad hogy a házat is bevakolhatnám vele. Legutóbb is így cselekedtem a mézes puszedli bevonása után: egyszer csak ott ültem a nagy fehérségben. Nosza, elő a habzsákot és kezdődhet a habcsók-képzés.



De megérte! Egy 13 éves kritikus ételkritikus imigyen értékelte a mini habcsókokat: "Ember ilyet nem is tud csinálni! Ilyet csak cukrászda tud!"
(Chef Viki indította a 30. „Vigyázz! Kész! Főzz!” versenyt, melynek témája a karácsonyi gasztroajándékok. A receptet e versenynek ajánlom.)
(Chef Viki indította a 30. „Vigyázz! Kész! Főzz!” versenyt, melynek témája a karácsonyi gasztroajándékok. A receptet e versenynek ajánlom.)

Csokis-mogyorós mini habcsókok
4 tojásfehérjét felvertem géppel és szépen folyamatosan annyi porcukrot tettem bele, hogy nagyon sűrű legyen. Ez kb. 25 dkg, de tojásától függ. Egy tk. ecetet és két tk. keményítőt is tettem bele, a keményítőt beleszitáltam, ez egyébként elhagyható összetevő. Amikor a keverőkarról szinte alig cseppen le a massza, vagy azt szokták mondani, ha belevágunk egy késsel és megmarad a kés nyoma, akkor jó.
Habzsákba töltöttem és sütőpapíros tepsibe nyomogattam őket. Lehet akármilyen formával kísérletezni, púpok, karikák stb. 100 fokos sütőben szárítottam és még 1 napig száraz, meleg helyen tartottam őket.
A krém: 20 dkg étcsoki felolvasztva, 5 dkg vajjal és annyi darált mogyoróval elkeverve, amennyit felvesz. Az elmaradhatatlan rum elmaradhatatlan!
Habzsákba töltöttem és sütőpapíros tepsibe nyomogattam őket. Lehet akármilyen formával kísérletezni, púpok, karikák stb. 100 fokos sütőben szárítottam és még 1 napig száraz, meleg helyen tartottam őket.
A krém: 20 dkg étcsoki felolvasztva, 5 dkg vajjal és annyi darált mogyoróval elkeverve, amennyit felvesz. Az elmaradhatatlan rum elmaradhatatlan!
Most nagy kedvet kaptam ehhez a játékhoz - de Tőled tanulva - majd vigyázok a mennyiséggel. A bolti színes habcsókot mindig utáltam, de ezt elolvasva összefutott a nyál a számban. Vennem kell egy rendes nyomózsákot...
VálaszTörlésAhhh, ez embertelen :-))
VálaszTörlésGyönyörűek lettek, az ízébe bele sem merek gondolni...
Köszönettel vettem, mentettem!
Nahát, azt hittem, hogy a spagettivel csak én vagyok így :)
VálaszTörlésEz el fog fogyni:)) A türelmed határtalan!
VálaszTörlésNagyon cukik!
VálaszTörlésGyönyörűek! Kedvet kaptamtam hozzá, pedig nem vagyok egy habcsók imádó!:)
VálaszTörlésés milyen finom volt! :)
VálaszTörlésNem is az ízük miatt szeretem őket, hanem a megjelenésük miatt. Olyan szép kis "tárgyak".
VálaszTörlésGyönyörűek! Az izomláz megérte. Még így is, hogy én nem ehettem belőle:-(((
VálaszTörlésA gyerekek mindig úgy eltalálják.
VálaszTörlésIlyet ember nem is csinál...
Sajnos nálunk senki nem szereti, pedig a csinálásához erősen vonzódom.
Picit Huang-ti agyag hadseregére emlékeztetnek a csókok, persze a párhuzam nagyon távoli: alapanyag, a tevékenység célja (ehetőség), kor, hely stb., de a teljesítmény nem sokkal marad el a kínai mesterekétől:)
VálaszTörlésNyithatnál boltot,nem gondoltál még rá? Ha helyes kis karikákat is tudsz,én vevő vagyok!
VálaszTörlésInkább CSÓK-oltatlak benneteket. Legyen ennyi elég.
VálaszTörlésA boltot gondold meg! Jó az első fotó.
VálaszTörlés... aprányi műremekek!...
VálaszTörlésszia
VálaszTörlésgyönyörűek, gratulálok.
Végre találtam olat, amit én is szivesen elkészitek. Az alapanyagok már a konyhapulton, 1/4 óra múlva ebéd, s után jöhet a kreativitás :)
Örömmel venném, ha esetleg valaki tudna nekem nagyon finom, omlós kuglóf receptet adni, mert amiket kipróbáltam mind kemények és foszlanak. Pedig a boltban igazán finomat lehet venni.
Most ettük meg a kelt kakaós kuglófom utolsó morzsáit. Csinálok egy kuglófos posztot, megígérem!
VálaszTörlésAz jó lesz, köszönöm
VálaszTörlésHát az én habcsókjaim nem lettek ilyen szépek :( de majd a rutin a szépséget is meghozza. Ez volt az első próbálkozásom