
- Nincs.
- Csak most?
- Nem szokott.
- Na de az ott nem az?
- Nem.
- Biztos?
- Ja, de lehet! Miért, kéri?
- Kérhetem?
- Persze, azért van!
- Akkor igen.
- Hogy vágjam?
- Egy szeletre.
E feszes kis párbeszéd végül jól zárult, mert nem csak hogy sikerült szereznem 15 dkg Lajtát, de annyira tökéletes érési állapotban volt, hogy ilyet még talán soha nem ettem! A párbeszédből kiindulva mások sem...
Itt lenne a helye egy harmadik sajt magasztalásának is, a Pálpusztaiénak, amit szintén a Csermajorban gyártanak, legalábbis az eredetit. És bár ezt is szoktam venni, de inkább csak a gyár támogatásának célzatával, mert sajnos nem találom azt a zamatot és főleg illatot, ami anno oly sok embert tartott egy közös klubban. Ez bizonyára ez az én hibám. Ideje alaposan kiporolni az ízlelőbimbóimat.
Üzemlátogatás Emmentalban: itt!
Üzemlátogatás Emmentalban: itt!
Apukám randevúi a Pálpusztaival még éléken élnek az emlékeimben, és nem kifejezetten pozitíve. Lehet, hogy újra neki kéne futnom a dolognak:)
VálaszTörlésDe jó, hogy ezt megírtad! Figyelni fogok rá, és megpróbálom beszerezni.
VálaszTörlés(Nemrég leltem a blogodra, és örömmel olvasom majd visszafelé is.)
A Pálpusztaira figyelni kell, mert Gödöllőn gyártanak egy utánzatot, ami akkor is fehér és ízetlenül sós, ha már folyik.
VálaszTörlésCsermajorit sajna igen ritkán kapni. :-(
pénteken a lehel piacon vettem lajtát
VálaszTörlésA gödöllőit próbáltam befőttes üvegben utánérlelni, de nem sikerült. :(
VálaszTörlésHurrá!
VálaszTörlésTeljes mértékben támogatom ezt a nonprofit reklámot! A kategória legízletesebb magyar sajtjai, és a legtöbben nem is ismerik.
Tudom, nem mindenki lakik Interspar-közelben, de ott mindig van mindkettő. Én legalábbis ott szoktam venni.
Szánom, bánom, de egyik fajtát sem kóstoltam még. Belelkesülve mentem ma este vásárolni, persze egyik sem volt a boltban. De most már nem hagyom magam :)
VálaszTörlés...sajnos, felénk is ritkán kaphatni, szinte emberemlékezet óta szenvedjük hiányát -a szekszárdi csemege sajttal egyetemben!...
VálaszTörlés:)üvegben elég nehéz érlelni, kell levegő is hozzá. otthon olajba téve esetleg viaszba mártva érdemes próbálkozni, egy hűvös huzatos ablaknál mondjuk
VálaszTörlésA Gellért térnél a Bartók Béla úton van egy kis éjjel-nappali bolt, ahol most akciós a Csermajori pálpusztai :)
VálaszTörlés