- 80 dkg gyönyörű felsálat venni, becsúsztatni a táskába papírok és könyvek közé: sznob
- a hentes "felszeleteljem?" kérdésére azt válaszolni, hogy köszönöm nem, majd én otthon a szuper szakácskésemmel megteszem: sznob
- Szlovákiába utazni: nem sznob
- Szlovákiába üzleti útra utazni: sznob
- a kinti boltban kész knédlit vásárolni: nem sznob
- ezt még be is vallani és feltenni egy blogra: nem sznob
- ellensúlyozásként jóféle szlovák sajtokat is tenni a kosárba: sznob
- szlovák sört vásárolni: nem sznob
- 16%-os szlovák sört vásárolni: sznob
- egy gyors vacsorát összedobni: nem sznob
- nagy feneket kerekíteni a főzésnek: sznob
- saját ecetes tormát használni a mártáshoz: sznob
- nyers tormát belereszelni laza csuklóval tévészakács stílusban: sznob
- közben Chopint hallgatni a konyhai lejátszón: sznob
- főzés közben sokat fotózgatni, hosszan eljátszani a blendével: sznob
- borókabogyót tenni a páclébe: sznob
- exkluzív borovicskát ajándékba kapni: sznob
- a borovicskát itthon aztán stampedliből benyakalni: nagyon-nagyon nem sznob!
A húst felszeleteltem, enyhén besózva, kevés olajjal, vízzel, két fej vöröshagymával, babérlevéllel, borókabogyóval és borssal megpároltam. A megpuhult húst félretettem, a keletkezett szaftot és a puha hagymákat átpasszíroztam. Ecetes tormával és frissen reszelt tormával összekevertem, tejszínnel felöntöttem majd beforraltam, hogy sűrű legyen. A mártásba visszatettem a hús-szeleteket, a kész knédlivel tálaltam.