A magyar édességipar legőszintébb terméke a tojásdrazsé, hiszen nyílt titok, hogy ez élelmiszerként nem igazán jöhet szóba, ellenben dobálózáshoz vagy díszítéshez kiváló alapanyag.
A kisgyermekeknek – az általános virágföld és lego kockák rendszeres fogyasztása mellett – meg sem kottyan egy zacskó tojásdrazsé, de pl. nekem, aki egy 50 mg-os C -vitamint is csak komoly koncentrációval tudok leküzdeni, rémisztő már ránézni is.
Ezért a húsvéti tortákhoz marcipánból gyúrok színes tojásokat, nem mintha azt is meg tudnám enni, de a tudat, hogy akár ketté is haraphatnám ha akarnám, az nagyon jó érzés!
A dobálózást nem tudom a blog keretein belül bemutatni, de a díszítést igen. Ehhez az asztaldíszhez a színes drazsékat kombinálhatjuk tojáshéjjal is, de ezt aztán tényleg ne együk meg, inkább tegyük el jövőre, vagy dobjuk ki. ( ld. dobálózás)
Nagyon dekoratív és az évek során biztos nyer majd némi porcelános patinát. Jó, hogy nincs ráírva, hogy M&M´s, annak nehezebben állnának ellen a locsolók.
VálaszTörlés:)) Szerintem minden gasztrománnak van valami gondosan titkolt, ciki kedvence. Nekem speciel pont a tojásdrazsé. :DD Igaz, én is jobban szeretem az angolszász területről szezonálisan átmentett jelly bean koppintásokat, de ha nem találok, ezekkel is beérem. Abba nem is merek belegondolni, miből készül. :D
VálaszTörlésBoldog húsvétot!
Nagyon szépen nész ki a díszítéset.
VálaszTörlésBoldog húsvétot küldök Magyarország ba!
Köszönöm, nektek is! :)
VálaszTörlésIgazan otletes es dekorativ:) Majd jovore mi is kiprobaljuk!
VálaszTörlés