2011. május 27., péntek

Reggelizzünk a teraszon!

 

Keljünk fel korán! Előző este pároljuk roppanósra a spárgát!  Keressük meg a fényképezőgépünket! Tegyük fel a vizet a tűzhelyre! Tegyük fel a kávét!  Terítsünk meg a teraszon! Kergessük el a macskákat a székekről! Szaladjunk ki a kertbe friss retekért! Szaladjunk be a konyhába késért, mellyel kivághatjuk a retek fás részeit! Keressük meg a legnagyobb objektívet! Kattintsuk rá a fényképezőgépre! A tojásokat tegyük bele a lobogó vízbe, négy perc múlva vegyük ki! Süssünk néhány pirítóst! Tálaljuk fel a reggelit! Üljünk le és kezdjünk reggelizni! Fussunk egy gyors kört sótartó-ügyben! Üljünk le és dőljünk hátra! Álljunk fel és fényképezzük le a pitypangokat! Üljünk vissza és reggelizzünk! Vigyázz, ráülsz a macskára! Sicc innen! Álljunk fel és kerítsük elő az elfelejtett pirítósokat! Üljünk vissza! Vágjuk le a tojás tetejét, a spárgát mártogassuk bele a lágytojásba! Álljunk fel és keressük meg ismét a fényképezőgépünket! Fényképezzük le a tojást! Élvezzük az ízeket és a nyugodt reggelt! De hol a kávé?!....


15 megjegyzés:

  1. :)))))

    Mér' olyan ismerős ez?! :))

    VálaszTörlés
  2. A gasztroblogger lóti-futi reggelije... Mindenki másnak nyugodt és látványos (de jó képek!)

    Hát nem volt egyszerűbb fényképezés nélkül?

    :-))

    VálaszTörlés
  3. Én mint bio-öko tudatos fényképész, a szezonális fotózást kedvelem! Ha jön a fény a pitypangra vagy a spárgára, menni kell exponálni.

    VálaszTörlés
  4. nálunk be vannak tanítva a gyerekek :) checklist minden kinti evésnél, mert látják hogy a Zanyjuk ideges, ha ugrálni kell...

    VálaszTörlés
  5. Az a tojas nem lehet 4 perces :)

    VálaszTörlés
  6. Lehetni három, sőt akár 5 perces is lehet, attól függően, hogy előtte milyen volt a tojás hőmérséklete.

    A rántotta is hamarabb elkészül, ha a felvert tojáskeveréket előmelegítik. Szállodai reggeliknél - na jó, a jobb és okosabb szállodákban - ahol a gyorsaság fontos, láttam, hogy termoszban tartják melegen, és onnan öntik adagonként a forró serpenyőbe.

    Egy nyílt titokkal szegényebb lettem :-(((

    :-))))

    VálaszTörlés
  7. ...ha szabad beleszólnom. A képen látható tojás szerintem legalább 11-13 perces, ha jól számolok. A sótartókeresés, a pitypangexpozíciós idő, a hol a pirítós, a tojásfényképezés és a sicc innen! után van már. :-)

    VálaszTörlés
  8. Ja úúúúúgy?!

    Akkor mostanra már több mint egy napos :-)))

    VálaszTörlés
  9. … hmmmm… Ti sem a figyelmes ételkészítés és étkezés, „yin” állapotban történő technikáját -nyugodtan, elmélkedve- gyakoroltátok reggel!... :))
    …Aláfestő zenének illet volna az általad jegyzett jelenetsorhoz: http://www.youtube.com/watch?v=oEx7c-bgzKQ :)))

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Nem tom hány perces a tojás, de hogy jól esett most ez így reggel, az biztos!

    VálaszTörlés
  12. Az én 4 percesem is pont így néz ki! A bloggernek van igaza!:)

    VálaszTörlés
  13. Rákatt a képre hogy kinyíljon, elő a nagyítóval, akkor a vak is látja, hogy ez pontosan 4 perces! Egyébként befolyásoló tényező lehet a víz keménysége, a konyha tengerszint feletti magassága meg ilyenek.

    VálaszTörlés
  14. Egyébként pedig a négyperces - se több, se kevesebb - a kiváló ízlés tökéletes bizonyítéka...

    VálaszTörlés