Nem tipikus vasárnapi ebéd, de remek megoldás az orrukat lógató diákok vigasztalására. Az elismerés hangja ezt üzente: "Ilyet tegyél el mindennap tízóraira!"
A hamburgerzsömlét Limara receptje alapján készítettem, az eredmény sem látványra, sem ízre nem hasonlít a boltokban kapható, hetekig elálló, celofánzacskós zsemléknek látszó tárgyakhoz. A hús jó minőségű marha és borjú volt, a zsírosabb részekből, csak egy kis só, bors, némi apróra vágott vöröshagyma és egy ek. worchester szósz került bele, másfél napig érlelve, kétszer átkeverve. A sütést vas lapon végeztem, igyekeztem nem kiszárítani a húst, egyeseknek sajtot is olvasztottam a húspogácsára. A kertből a nem lédús, de nagyon édes paradicsomot hoztam az asztalra, a lilahagymát órákkal korábban felszeleteltem és enyhén besóztam.
Holnap iskolakezdés, de a mai tananyagot már tudják: a hamburger is lehet egészséges étel.
Azt meg csak sejtik, hogy azért mindennap nem ez lesz...
Komolyan gondoltad, hogy este, mikor már egyébként sem (lenne)szabad enni, ilyet osztasz meg az (amúgy mindig) éhes olvasóval???
VálaszTörlésÉrzem az ízét a számban, pedig van egypár kilométer közöttünk!
Most mehetek valamit keresni még a hűtőbe! :D :D :D
Na, ezt megkósoltam volna megint!
VálaszTörlésJól néz ki!
VálaszTörlésÉn azt sem értettem soha, miért a pizza a legegészségtelenebb étel a világon.