A legfényesebb nap szeptemberben van. És erre a napra mindig a Sachert kéri. Nem lenne jobb valami krémesebb? Neeeeem, azt nem szeretem! De ez meg olyan száraz, nem? Nem! A Sacher a legjobb torta! Hát jó, akkor legyen. De aztán sok baracklekvárt tegyél bele! Tudod hogy mindig sokat teszek, csak felszívja a tészta. Persze, mindig ezt mondod!
Előkerül a kis Sacher könyv, a kapcsos tortaforma, kezdődik a sütés. Közben már megjelennek a télidéző vízszintes fények, beragyogják a konyhát, és a legfényesebb napot meg a csokimázat még fényesebbé teszik.
Sacher torta
A sütőt 170 fokra melegítettem, egy 24 cm-es tortaformát kikentem vajjal, az alját sütőpapírral kibéleltem.
A tészta: 150 g vaj, 6 tojás (a fehérje külön felverve és a végén hozzákeverve!), 130 g csokoládé felolvasztva, 200 g cukor, 1 zacskó vaníliás cukor vagy fél vanília rúd kikapart belseje, 150 g liszt.
A máz: 150 g jó minőségű étcsokoládé felolvasztva 1 ek. olajjal. (Az eredeti recept 200 g cukrot, 125 ml vizet és 150 g csokoládét ajánl.)
A megsült tésztát három lapra vágtam, a lapokat jó vastagon megkentem baracklekvárral, de tényleg, majd bevontam a csokoládéval.
A tészta: 150 g vaj, 6 tojás (a fehérje külön felverve és a végén hozzákeverve!), 130 g csokoládé felolvasztva, 200 g cukor, 1 zacskó vaníliás cukor vagy fél vanília rúd kikapart belseje, 150 g liszt.
A máz: 150 g jó minőségű étcsokoládé felolvasztva 1 ek. olajjal. (Az eredeti recept 200 g cukrot, 125 ml vizet és 150 g csokoládét ajánl.)
A megsült tésztát három lapra vágtam, a lapokat jó vastagon megkentem baracklekvárral, de tényleg, majd bevontam a csokoládéval.
Forrás: The New Sacher Cookbook: favorite austrian dishes / Alexandra Gürtler, Cristoph Wagner .- Vienna: Pichler Verlag, 2005.
ez szép..
VálaszTörlésSzerintem is szép, az enyém soha nem lesz ilyen magas.
VálaszTörlésA célszemélynek pedig zsenge kora ellenére kitűnő az ízlése!
Tévedek, amikor azt gondolom, hogy ahhoz, hogy ilyen szép magas legyen a "Kelj fel nap..." gyermekdalocskát kell dúdolni?
VálaszTörlés:-)
Leveszem a kalapom. Mint mindig.
VálaszTörlésNemrég láttam egy filmet a tévében
a bécsi Sacher cukrászdáról. A tudományos precízség, ahogy ott a
tortát alkották, örökre elvette a kedvemet attól, hogy valaha is megpróbáljam.
Szépséges
VálaszTörlésSzép torta, csodás fények és képek!
VálaszTörlés...ahhoz képest, hogy nem vagy "édesszájú", eeeeeezz cukrászati Nóbel-díjat érdemel!...
VálaszTörlésgyönyörű, finom merénylet.
VálaszTörlésmegkóstolnám!
Sokkal bonyolultabbnak és egyszerű háziasszonynak megközelíthetetlennek gondoltam. Lehet, hogy egyszer megpróbálom elkészíteni?
VálaszTörlésDiese Sachjertorte ist dir sehr gelungen - ich würde gerne kosten!
VálaszTörlésLiebe Grüsse
:) Liebe Freunde, danke schön!
VálaszTörlés