"saját levében"
enni - inni - olvasni - írni
2011. október 14., péntek
3K kalácskák
›
Az ősz eleje a legfinomabb paprikák szezonja. Még az egyébként nem erős fajtáknak is hihetetlenül erőteljes illatuk és aromájuk van. M...
5 megjegyzés:
2011. október 5., szerda
A savanyítás mint főzés
›
A befőzés-savanyítás szép hagyományát teljesen a kamrapolcok szélére szorította a globalizáció. Miközben a lekvárfőzés és a szörpkészítés ...
11 megjegyzés:
2011. szeptember 29., csütörtök
Magvas poszt
›
Nem először tapasztaltam meg azt, hogy az internet nem más mint egy nagy-nagy kívánságmikrofon. Csak belemondom hogy mit szeretnék, és a...
5 megjegyzés:
2011. szeptember 22., csütörtök
Szép és jó
›
A magyar társadalom végérvényesen kettészakadt. Megjelent egy új réteg, amely szép napot kíván és szép borokat iszik, amit a jónapotos...
10 megjegyzés:
2011. szeptember 8., csütörtök
Keleti csemege
›
Fényes tekintetű efendi! Vedd meg néhány akcséért, vagy keresd a könyvtárban eme csodálatos művet és ne higgy a mondásnak, miszerint kö...
2011. szeptember 2., péntek
Egy király likőr
›
Számtalan hasonlatosságot fedeztem fel már jómagam és Napóleon között. A két legjellemzőbb a Marengói csirke és a Maraschino likőr sze...
4 megjegyzés:
2011. augusztus 28., vasárnap
Paradicsom a forró bádogtetőn
›
Mi tagadás, a címet Tennessee Williams drámájából plagizáltam (Macska a forró bádogtetőn), melyből sikeres film is készült. Nálunk nem csak...
10 megjegyzés:
2011. augusztus 23., kedd
Tigris aroma
›
Nemzeti befőtt „Tig-ris a-ro-ma” – betűzgettem az apróbetűs szavakat a dalmát pékség pultja előtt. Előre hajolva, fenekemet a sorban á...
6 megjegyzés:
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése