"saját levében"

enni - inni - olvasni - írni

2008. július 4., péntek

Ulrik népe, hej!

›
Becsületes magyar ember be nem teszi a lábát Cillei Ulrik birodalmába, azok után, hogy nemrég oly rút viszály dúlt közte és a Hunyadiak közö...
2 megjegyzés:
2008. június 30., hétfő

Hal a lecsón

›
Ha magyaros halétellel akarom elkápráztatni a vendégsereget és magamat, „Dorozsmai molnárpontyot” készítek. Ebben az ételben minden benne va...
2 megjegyzés:
2008. június 27., péntek

Nekroklón

›
Szomorú szívvel tudatom mindazokkal, akik ismerték és szerették a szilveszteri koktélparadicsomokat, hogy 2008. Szent Iván éjjelén szűk csal...
6 megjegyzés:
2008. június 24., kedd

Tücskök! Itt a lekvárfőzés ideje! Üdv: Hangya

›
Az eper- és a meggylekvár már üvegben alussza nyári álmát, a barack órája is üt hamarosan. Közben, hogy ne legyen egy szabad hetem sem, egy ...
4 megjegyzés:
2008. június 15., vasárnap

Konyhasónapló 2.: Konzervből házi kosztot

›
Ahogy korábban ígértem , ismét belemerítek a 60-70-es évekbe a Színe-Java sorozat egyik szakácskönyvéből, amelynek címe: "Konzervből há...
4 megjegyzés:
2008. június 8., vasárnap

Csak egy mártás: kapor

›
Végy egy kb. 80-85 kilós kifejlett rokont, aki kiváló konyhakertész, de szerencsédre utálja a kaprot. Még nagyobb szerencsédre, ez a növény ...
1 megjegyzés:
2008. június 5., csütörtök

Ha sok jó ember, akkor karaj

›
A fenti nyálcsorgató fotóval letudhatnám a posztot annyival, hogy a karaj egészben sütve igencsak alkalmas nagyobb társaság jóllakatásához, ...
1 megjegyzés:
2008. május 28., szerda

Kofanyelven szólva

›
Tavaly tavasszal a piacokat járva egy kérdés foglalkoztatott, mégpedig az, hogy az őstermelő fejkendős nénik hogyan tudnak májusra hibátlan ...
10 megjegyzés:
2008. május 24., szombat

Spárga, csirág, nyúlárnyék

›
Valahogy lerí a fejemről az ismeretterjesztő hajlam, ugyanis gyakran szólítanak meg idegenek a piacon, hogy adjak nekik valamilyen zöldség-t...
3 megjegyzés:
2008. május 19., hétfő

Kinyílott a málnavirág!

›
A nyár sürgetésének több módja is van. Az egyik, hogy fokozzuk a Föld széndioxid-kibocsátását, a másik, hogy bizonyos ízek asztalra varázslá...
2008. május 17., szombat

Pásztorételek és előítéletek

›
Korábban csak a hírét hallottam, és azonnal visszataszítónak találtam, mert zsírosnak, lucskosnak, nehéznek és egészségtelennek képzeltem. E...
2 megjegyzés:
2008. május 7., szerda

Feljegyzések Párizs gyomrából

›
Párizs megér egy klisét! - jegyezte meg E. utazásom hírére. Ezért francba a francia frázisokkal, nem fogok arról írni, hogy hány réteget lát...
5 megjegyzés:
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése
Üzemeltető: Blogger.