2009. április 4., szombat

Ki mikor vet, aszerint arat

…mondom én, a városi paraszt. (Bocsánat, de a Múzsa ezt diktálta.)

Tehát aki szeretné, hogy a tojáshéjba vetett zsázsája húsvétkor ott ékeskedjen az ünnepi asztalon, az már most tegye meg a szükséges előkészületek.
  1. Hétvégén együnk sok tojást, keményet, lágyat, felütöttet, mindegy, csak a tojáshéj megmaradjon. A legideálisabb, ha a tojás a ¾-énél van lenyakazva.
  2. Hétvégén még elmehetünk valami kerti boltba magot venni. Egyes élelmiszerboltokban is van vetőmagos részleg! És ha már ott vagyunk, tegyünk a kosárba cékla, retek stb. magocskákat is, mert a csíra kiváló fegyver a tavaszi fáradtság ellen, meg a zöldségesek íztelen primőrjei ellen is.
  3. Kedden-szerdán áztassuk be a zsázsamagot, vessük el a földbe és minden nap spriccelgessük vízzel. Ne kérdezzük, szabad-e locsolni!
Tavalyi poszt itt.