2011. április 21., csütörtök

Tojásdrazsé

A magyar édességipar legőszintébb terméke a tojásdrazsé, hiszen nyílt titok, hogy ez élelmiszerként nem igazán jöhet szóba, ellenben dobálózáshoz vagy díszítéshez kiváló alapanyag.

A kisgyermekeknek – az általános virágföld és lego kockák rendszeres fogyasztása mellett – meg sem kottyan egy zacskó tojásdrazsé, de pl. nekem, aki egy 50 mg-os C -vitamint is csak komoly koncentrációval tudok leküzdeni, rémisztő már ránézni is.

Ezért a húsvéti tortákhoz marcipánból gyúrok színes tojásokat, nem mintha azt is meg tudnám enni, de a tudat, hogy akár ketté is haraphatnám ha akarnám, az nagyon jó érzés! 

A dobálózást nem tudom a blog keretein belül bemutatni, de a díszítést igen. Ehhez az asztaldíszhez a színes drazsékat kombinálhatjuk  tojáshéjjal is, de ezt aztán tényleg ne együk meg, inkább tegyük el jövőre, vagy dobjuk ki. ( ld. dobálózás)

5 megjegyzés:

Planet Susannia írta...

Nagyon dekoratív és az évek során biztos nyer majd némi porcelános patinát. Jó, hogy nincs ráírva, hogy M&M´s, annak nehezebben állnának ellen a locsolók.

Vacskamati írta...

:)) Szerintem minden gasztrománnak van valami gondosan titkolt, ciki kedvence. Nekem speciel pont a tojásdrazsé. :DD Igaz, én is jobban szeretem az angolszász területről szezonálisan átmentett jelly bean koppintásokat, de ha nem találok, ezekkel is beérem. Abba nem is merek belegondolni, miből készül. :D

Boldog húsvétot!

Gabriel írta...

Nagyon szépen nész ki a díszítéset.

Boldog húsvétot küldök Magyarország ba!

"saját levében" írta...

Köszönöm, nektek is! :)

Ercsi írta...

Igazan otletes es dekorativ:) Majd jovore mi is kiprobaljuk!