2008. október 29., szerda

Sós üzenet

Nálunk minden vendégség ugyanúgy végződik, valaki mindig visszaordít a kapuból, hogy „aztán a sós rúd receptjét ne felejtsd el átküldeni!”
Általában másnap elküldöm, nem okoz gondot, mert már ezer éve nyitottam egy „sos_rud” fájlt, de előfordul, hogy a szándékot elsodorja az élet. Ezért most felteszem ide, hogy minden múltbéli és jövőbéli vendégem olvashassa, süthesse.
Továbbá kérem, hogy aki találkozott mostanában lereszelhető füstölt sajttal, értesítsen, hogy hol, mikor. Olyanra gondolok, ami nem válik krémmé a reszelő oldalán...


Sós sajtos rúd

50 dkg lisztet összegyúrok 25 dkg. vajjal, 25 dkg. reszelt füstölt sajttal, 2 tojással, 1,5 dl. tejföllel, és 2-3 nagy csipet sóval.
Az összedolgozott tésztát legalább egy órán át pihentetem a hűtőben. Ezután lisztezett deszkán kb. 8 mm-esre kinyújtom, rákenek egy felvert tojást és megszórom köménymaggal / és / vagy szezámmaggal.
Derelyevágóval 1 cm széles csíkokat vágok belőle és sütőpapíros lapra teszem. 180 fokos sütőben aranysárgára sütöm.
Sajnos nem sokáig áll el, de ennek okát nem a receptben kell keresni, hanem a családtagokban.

5 megjegyzés:

Dulmina írta...

Én Hajdúsági füstölt parenyicát szoktam reszelni. A széle ugyan "kirojtolódik" a reszelőn (ha ugyan le nem tekerem és meg nem eszem külön :), a belseje viszont szépen reszelhető. Korábban CBA-ban vettem, aztán egy ideje a Penny-ből hozza anyukám.

Grenadine írta...

most meg elküldted ugyan a receptet, de a szándékot, hogy vedégül láss előtte, elsodorta az élet ;)

"saját levében" írta...

Aki késik, nem múlik! És legalább majd nem ordít vissza a kapuból!

Gabojsza írta...

Szia! Rád is gondoltam szeretettel, ha lenne kedved a 7 dolog játékhoz. Részletek itt: http://href.hu/x/7az0
Köszönöm!

Grenadine írta...

erre felelj meg!