Továbbá kérem, hogy aki találkozott mostanában lereszelhető füstölt sajttal, értesítsen, hogy hol, mikor. Olyanra gondolok, ami nem válik krémmé a reszelő oldalán...
50 dkg lisztet összegyúrok 25 dkg. vajjal, 25 dkg. reszelt füstölt sajttal, 2 tojással, 1,5 dl. tejföllel, és 2-3 nagy csipet sóval.
Az összedolgozott tésztát legalább egy órán át pihentetem a hűtőben. Ezután lisztezett deszkán kb. 8 mm-esre kinyújtom, rákenek egy felvert tojást és megszórom köménymaggal / és / vagy szezámmaggal.
Derelyevágóval 1 cm széles csíkokat vágok belőle és sütőpapíros lapra teszem. 180 fokos sütőben aranysárgára sütöm.
Sajnos nem sokáig áll el, de ennek okát nem a receptben kell keresni, hanem a családtagokban.
5 megjegyzés:
Én Hajdúsági füstölt parenyicát szoktam reszelni. A széle ugyan "kirojtolódik" a reszelőn (ha ugyan le nem tekerem és meg nem eszem külön :), a belseje viszont szépen reszelhető. Korábban CBA-ban vettem, aztán egy ideje a Penny-ből hozza anyukám.
most meg elküldted ugyan a receptet, de a szándékot, hogy vedégül láss előtte, elsodorta az élet ;)
Aki késik, nem múlik! És legalább majd nem ordít vissza a kapuból!
Szia! Rád is gondoltam szeretettel, ha lenne kedved a 7 dolog játékhoz. Részletek itt: http://href.hu/x/7az0
Köszönöm!
erre felelj meg!
Megjegyzés küldése