2009. május 27., szerda

Bohumil sörsátrában

Előre megadott művészeti koncepció alapján sütni és művészeket jóllakatni - ez volt a feladatom szombaton.
Gasztronómia = Művészet
Művész = is csak éhes ember

– sok minden más mellett ezt is hirdeti az Arnolfini Archívum. Az évente megrendezett Arnolfini Fesztiválok mindig más-más téma köré szerveződnek, az idei a "Mozira" volt hangolva. Mivel ez lett a 11. kerti feszt, 11-féle sörkorcsolyából kellett kiállítanom 11-11 darabot, mindezt Bohumil sörsátrában (Menzel: Sörgyári capriccio). A kert másik végében ellenpontként Majmunka teaháza (Huszárik: Szindbád) várta a látogatókat, a muffinban rejlő művészeti lehetőségeket felvillantva.

Bohumil, személyesen

Amikor 11 nappal a rendezvény előtt megjött e-mailben a megvalósítandó koncepció, a széket magam alól kirúgva sprintelem le az utcára, hogy visszavegyem az előző este a lomtalanításba kitett csehszlovák korcsolyáinkat. Az ezekbe "töltött" sör csak az igazán autentikus sörkorcsolya!

Pepin bácsi kedvence.

Elzarándokoltam az orosz élelmiszerboltba, hogy friss sprotnit vegyek, szerintem erre is lehet inni rendesen. Az idő múlása, mint fontos művészeti elem is tükröződött a halas tálcán.

Tómelléki Metud bácsi harapnivalója

A krumplis pogácsa ajókás körözöttel töltve nagy siker volt. Ínyesmestertől tanultam, hogy az igazi körözöttben van hal és sör is!

Boda Cervinka fodrászmester favoritja

Buday Péter szakács könyvéből vettem a juhtúrós csavart stanglit, de a hajdúsági juhtúró annyira íztelen volt, hogy márványsajttal kellett megdobnom a tölteléket. Valósággal itta a sört!

Francin serfőzdei gondnok liblingje

A sajtos rudak már megjelentek itt.

Gruntorád doktor gyengéje

A pereceket - vessen meg aki akar - nem én sütöttem. Kunsági sörperec, egyenesen a zacskóból. A perec átkötő elem volt a mozi témához is. Sőt, pattogatott kukoricát is ehettünk, külön erre az eseményre készült stanicliből!

Giorgi kéményseprőmester megunhatatlan ráadása

Bernádek kovácsmester úr félfogra-valója

Leveles tésztába csavart sajt és fűszeres darált hús.

Herczog úr, a divatcikk-kereskedő húsos költeménye

Fokhagymás kenyérrudacskák. Hús nélkül, egy szegény böllérnek, de legalább a fokhagyma benne van.

Myclík úr, a böllér böjti falatkája

Sonkás párnák. A maradék húsvéti sonkát ledaráltam összekevertem mustárral és hagymával, meg néhány dologgal, amit a fűszeres fiókban találtam. Ezt töltöttem a leveles tésztába. Kicsit cápafejűre sikeredett, de ez senkit nem zavart. Hamm, bekaptuk!

Maryska serfőzőné asszony óhajtása

Szintén az orosz boltban vettem ezt a hihetetlenül izgalmas ikra ízű kétszersültet...lehet hogy többet nem adok pénzt ilyesmiért...

Martin kocsis hajnali ébresztője

Művészet ide vagy oda, arra azért vigyáztam hogy a kiállítás befejeztével nagyon sokszor 11 darab süti kerüljön elő a csomagomból, mert sokszor 11 éhes száj tátogott folyamatosan a sátor előtt.

Más művészeti ágak is megmutatkoztak, voltak ott 111 másodperces amatőr filmek, 11 képből álló kiállítások, 11 művész gondolatai fotókon, megjelent egy 11 dalból álló lemez valamint 1, 11 és 111-es címletű pénzekkel kellett fizetni a belépőt a mail art kiállításra.
Természetesen a rendezvény 11 után 11 perccel kezdődött és csak éjjel 11 után 11 percig illet maradni. Mi sem kettesben mentünk oda, erre nagyon vigyáztunk, hanem csak 1+1-esben.

Majmunka teaháza

14 megjegyzés:

Arnolfini írta...

Csak a pontosság végett: éjjel 11 előtt 11 percig illett maradni... A többi stimmel. És nemhogy stimmel, de úgy volt jó, ahogy volt! Köszönet érte! (Egyúttal igazolt hiányzás jeles gasztoszerzőnek mindenféle egyéb jeles eseményről.) Egyébiránt a sörkorcsolyákban elrejtett két sör közül a Molnárhoz címzettet (Erős!) másnap elköltöttük; a 3 Medve című még hűl...
Arnolfini - főrendező, társproducer, névadófelelős és mozigépész

Grenadine írta...

Netán ennyi korcsolya kiôtlése ès elkészitèse után unatkozik? Vegyen mosòmedvét! Mindjàrt 11et :)

Vesta írta...

SL, csak ámulok és bámulok itt,hogy miket tudsz kitalálni ( a megvalósításról nem is beszélve).Fantasztikus és utánozhatatlan vagy,de azért alkalomadtán a sörkorcsolyádat lekoppintom,az biztos!

lúdanyó írta...

Azért ez a valódi cseh sörkorcsolya viszi el a pálmát nálam :)

"saját levében" írta...

Köszönöm, de azért a Múzsa ám a főnök! (ld. első kommentelő)

Gren, látom te is Pepin bácsi emlőin nevelekedtél!

Hobbiszakács írta...

Sörkorcsolya-fenést vállalok :-)

Ági, aki főz írta...

Hát ez egyszerűen zseniális!

Ági, aki főz írta...

Ja és itt egy sapka-díj is neked. http://agifoz.blogspot.com/2009/05/sapkas-dij.html

piszke írta...

Hiányolom fájdalmasan a cukkinis sörkorcsolyát!!:DD

"saját levében" írta...

Hsz.: most már egy svéd korira sem cserélném ezt a jó kis csehszlovákot!

Ági, köszi! :))

Piszke, a cukkinik kb. 10 cm-esek, de nem a termésük!

napmátka írta...

Húha! csak ámultam ezen a bejegyzésen, meg az ötletes rendezvényen és a még ötletesebb falatkáidon. Mély tisztelettel emelem meg virtuális kalapom Előtted...!

Zsuzsa írta...

Ide azonnal a sörkorcsolyával!!!! :) Jó kis rendezvény lehetett, minden nagyon frappáns!

Wienermädel + Co írta...

Ich kann mich gar nicht sattsehen an diesen Bildern, traumhaft schönes Gebäck!!
Liebe Grüße

陳珊妮sammi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.