Így történt, hogy egy nap alatt kétféle sütit sütöttem. Csak az a baj, hogy fejből, nem receptből. Olvasóim kedvéért megpróbálom rekonstruálni az eseményeket és rögtön nevet is adok a süteményeknek.
Sárgabarackos lepény
A tészta nagyjából ez volt, de most tettem bele egy tojás sárgáját is. A tepsit kivajaztam és belefektettem a kb. 8 mm-re kinyújtott tésztát. A félbevágott barackokat arccal lefelé ráfektettem a tésztára és megszórtam cukorral. 180º-os sütőben megsütöttem. Igyekeztem úgy vágni, hogy vagy csak egy, vagy kettő barack kerüljön egy-egy szelet sütire.
Ribizlis szelet
Négy tojásból készítettem egy piskótalapot. Lehúztam róla a sütőpapírt és hűlni hagytam egy nagy rácson, majd deszkára tettem. 25 dkg mascarponeból és kb. 3 dl tejszínből, meg némi porcukorból, továbbá egy löttyintés citromlikőrből krémet kevertem. Zselatint adtam hozzá, óvatosan belekevertem a ribizliket és hűtőbe tettem, majd ahogy ezt korábban leegyeztettük a kollégákkal, folyamatosan imádkoztam a Zselatinok Istenéhez. Meghallgattattam! Néhány óra múlva a krémet rásimítottam a piskótalapra és újabb néhány óra múlva felszeleteltem.
Télen ezt a két fotót fogom nézegetni, az már biztos!
7 megjegyzés:
Hogy én mennyire szeretem az ilyen gyümölcsös csodákat.
ha kerítésszomszédok nem lehetünk, legalább jókor jó helyre küldtem a gyereket ;))
Bizony! Gyerekteszten megfeleltem, ez felér egy michelin-csillag egyik csúcsával!
A gyerekteszt jó eredményét én is tanúsíthatom. Ha rajtam múlna, megkapnád a másik csúcsát is :-)
Nem tudom, nekem önkínzás lenne télen ezeket a fotókat nézegetni, már most is az...!:)
Már kezdtem aggódni érted, hogy hova tűntél, még egy-két nap és képes lettem volna mailt küldeni Neked!De látom, nem kell féltselek, jól megy sorod!
Én most is szívesen nézegetem a képeket-az a ribizlis különösen izgalomba hozott:))))
Megjegyzés küldése