2010. augusztus 30., hétfő

Ismét és újra

Két cukkíni leves, négy grillezett cukkíni és nyolc rakott cukkíni között igazán felüdülés volt ez a cukkínis palacsinta! Sűrű palacsintatésztát készítettem, amibe beleforgattam 3-4 db. durvára reszelt uborka nagyságú cukkínit. Enyhén megsóztam, megborsoztam. Kicsit állni hagytam a tésztát, majd kisütöttem a palacsintákat – vastagabbra mint rendesen.

Egyes példányokra cheddar sajtot reszeltem és még a serpenyőben összehajtottam, hogy a sajt beleolvadjon, a többibe pedig húst töltöttem. A hús igazi környezettudatos újrafelhasznált anyag volt: a grillezésből megmaradt oldalasokat csíkokra vágtam, olajon átpirítottam és megfűszereztem oregánóval, rozmaringgal. A petrezselyem mártás csak hab volt a tortán, mert anélkül is finom. De csak úgy, a tűzhely mellett állva, szájba titkon betömve - úgy is!

5 megjegyzés:

Ildy írta...

Nagyon tetszik!

Zuzuka írta...

príma, fincsi receptek! a cukkinik csak nőnek...nőnek....n.., kell a változatosság!

Alexa Christi írta...

Jól néz ki! Imádom a palacsintás kajákat, még a cukkíni is belefér:-DDDD
Csak vicc volt:-)

Névtelen írta...

Nagyon jol nez ki! Egyszer mar csinaltam hasonlot, de a recept valamiert feledesbe merult. Jo, hogy eszembe juttattad :o)
Hetvegen en is elpusztitottam ket cukkinit es egy padlizsant. Uvegesre dinsztelt hagymara par szem krumplit dobtam felkockazva es fedo alatt majdnem puhara paroltam. Akkor beledobtam szinten kockara vagott paprikat, cukkinit, lesozott es lecsepegtetett padlizsant es par apro rokagombat. Visszatettem a fedot es kb. ot perc mulva kesz is volt. Levettem a tuzrol es par szem kockara vagott nyers paradicsomot es friss bazsalikomot kevertem bele. Nagyon finom, nyari koret!

spajzcetli írta...

...hmmm! Elúrhodott kartedben (garázstetőn?!) és a konyhádban a cukkíni?... :))
(