2011. január 15., szombat

Mutasd a zsírodat, megmondom ki vagy!




Pontosan kiszámoltam, csak sajnos nem találom a papírt, hogy amióta rátaláltam a robotgépem "kolbásztöltő" funkciójára, és néha magam töltök egy kis sütőkolbászt, valósággal fellélegzett a pénztárcám. Veszek néhány kiló lapockát, dagadót és zsírszalonnát, ezeket az okos kis gépemmel ledaráltatom, majd fellapozom valamennyi szakácskönyvemet, felhívom az összes szakembert a rokonságból és az így szintetizált tudást öntöm receptbe.
Aztán a tepsi alján tovább szintetizálódnak a zsírok, vagy mégsem.
 

14 megjegyzés:

andrea írta...

Remek az első kép! :)

Torma Cauli írta...

A mindennapok művészete hűlt helyekből... :-)

t3v, az okostojas írta...

vehehehe, marha jó :)

flatcat írta...

Nagyon jó az első kép.
Olyan érzékletes. :)

Viki írta...

Ez nagyon szupi ! S lehet valahol látni a blogodon a kolbásztöltődet?
Nekem bosch gépem van, s mintha annak is lenne kolbásztöltője, de már olyan régen vettem, hogy nem emlékszem rá, pedig régen mi is itthon gyártottuk a fincsi -nem zsírból- készült kolbászokat :)

Vesta írta...

Igen, én is kérek pontos infót a robotgépedről,és zsályás kolbászt akarok tölteni!Most!!

Skandikamera írta...

Jó kép, de hol a bot, amivel a hűlt helye(ke)t ütötted?
:-)

"saját levében" írta...

Ugye-ugye, hogy nem kell rögtön nekiugrani a mosogatásnak? Jó ha a zsíroknak is hagyunk egy szusszanásnyi időt!

A robotgépekhez, sőt egyes kézi húsdarálókhoz is lehet kolbásztöltő kiegészítőt venni, ezt általában a daráló helyett kell feltenni és azon nyomja a spirál a húst kifelé (ahogy a csövön kifér, hehehe).

A zsályás esetében kihagytam a paprikát, helyette kevés fokhagymát és borsot, de sok zsályát tettem. Jó fűszer még a kömény, vagy a koriander magja összetörve. Római kömény csak haladóknak!

És még egy nagy előny a boltokban kapható kolbászhoz képest: nincs benne csontszilánk, mócsing, és nyomokban sem tartalmaz pl. darált gumikesztyűt!

Ági, aki főz írta...

Komolyan mondom, egy zseni vagy! Ez a kép!

Skandikamera írta...

"darált gumikesztyűt"
:-)

Szerencsés esetben az is lehet :-))

Cukroskata írta...

Én nem kérek pontos infót, mint Vesta. Inkább kolbászt kérek :-)

Piszke írta...

Macaront kolbászra cserélek.Zsályás előnyben.

"saját levében" írta...

Piszke-macaron hűlt helye nálunk a kenyértartó mögött van. Egyszer - számomra is meglepően önző módon - oda dugtam el egy kávésat magamnak...

Nyárikonyha írta...

kép heniál. gép,macaron nem kell. kolbászt kérek.