2011. május 27., péntek

Reggelizzünk a teraszon!

 

Keljünk fel korán! Előző este pároljuk roppanósra a spárgát!  Keressük meg a fényképezőgépünket! Tegyük fel a vizet a tűzhelyre! Tegyük fel a kávét!  Terítsünk meg a teraszon! Kergessük el a macskákat a székekről! Szaladjunk ki a kertbe friss retekért! Szaladjunk be a konyhába késért, mellyel kivághatjuk a retek fás részeit! Keressük meg a legnagyobb objektívet! Kattintsuk rá a fényképezőgépre! A tojásokat tegyük bele a lobogó vízbe, négy perc múlva vegyük ki! Süssünk néhány pirítóst! Tálaljuk fel a reggelit! Üljünk le és kezdjünk reggelizni! Fussunk egy gyors kört sótartó-ügyben! Üljünk le és dőljünk hátra! Álljunk fel és fényképezzük le a pitypangokat! Üljünk vissza és reggelizzünk! Vigyázz, ráülsz a macskára! Sicc innen! Álljunk fel és kerítsük elő az elfelejtett pirítósokat! Üljünk vissza! Vágjuk le a tojás tetejét, a spárgát mártogassuk bele a lágytojásba! Álljunk fel és keressük meg ismét a fényképezőgépünket! Fényképezzük le a tojást! Élvezzük az ízeket és a nyugodt reggelt! De hol a kávé?!....


15 megjegyzés:

duende írta...

:)))))

Mér' olyan ismerős ez?! :))

Hobbiszakács írta...

A gasztroblogger lóti-futi reggelije... Mindenki másnak nyugodt és látványos (de jó képek!)

Hát nem volt egyszerűbb fényképezés nélkül?

:-))

"saját levében" írta...

Én mint bio-öko tudatos fényképész, a szezonális fotózást kedvelem! Ha jön a fény a pitypangra vagy a spárgára, menni kell exponálni.

Piszke írta...

nálunk be vannak tanítva a gyerekek :) checklist minden kinti evésnél, mert látják hogy a Zanyjuk ideges, ha ugrálni kell...

Andrass9 írta...

Az a tojas nem lehet 4 perces :)

thepret írta...

szerintem se...

Hobbiszakács írta...

Lehetni három, sőt akár 5 perces is lehet, attól függően, hogy előtte milyen volt a tojás hőmérséklete.

A rántotta is hamarabb elkészül, ha a felvert tojáskeveréket előmelegítik. Szállodai reggeliknél - na jó, a jobb és okosabb szállodákban - ahol a gyorsaság fontos, láttam, hogy termoszban tartják melegen, és onnan öntik adagonként a forró serpenyőbe.

Egy nyílt titokkal szegényebb lettem :-(((

:-))))

Torma Cauli írta...

...ha szabad beleszólnom. A képen látható tojás szerintem legalább 11-13 perces, ha jól számolok. A sótartókeresés, a pitypangexpozíciós idő, a hol a pirítós, a tojásfényképezés és a sicc innen! után van már. :-)

Hobbiszakács írta...

Ja úúúúúgy?!

Akkor mostanra már több mint egy napos :-)))

spajzcetli írta...

… hmmmm… Ti sem a figyelmes ételkészítés és étkezés, „yin” állapotban történő technikáját -nyugodtan, elmélkedve- gyakoroltátok reggel!... :))
…Aláfestő zenének illet volna az általad jegyzett jelenetsorhoz: http://www.youtube.com/watch?v=oEx7c-bgzKQ :)))

spajzcetli írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ági, aki főz írta...

Nem tom hány perces a tojás, de hogy jól esett most ez így reggel, az biztos!

Piszke írta...

Az én 4 percesem is pont így néz ki! A bloggernek van igaza!:)

"saját levében" írta...

Rákatt a képre hogy kinyíljon, elő a nagyítóval, akkor a vak is látja, hogy ez pontosan 4 perces! Egyébként befolyásoló tényező lehet a víz keménysége, a konyha tengerszint feletti magassága meg ilyenek.

Piszke írta...

Egyébként pedig a négyperces - se több, se kevesebb - a kiváló ízlés tökéletes bizonyítéka...