Hogy füstölt kacsamellel találkoznék a piacon az fel sem merült bennem, inkább az orosz ételeket forgalmazó boltban vettem egy zacskó tonhalcsipszet és ezt szórtam a levesbe. (Ez az organikus fish and chips – krumpli nem is kell hozzá!)
Büszkén figyeltem a piros lében alámerülő csipszeket, mert szerintem a hal sokkal jobban illik a sült paprikához, mint a kacsa, már geo-gasztronómiai szempontból is. (Nicsak, új tudományterületet fedeztem fel!)
Valamit valahol mégis elszúrtam, mert bár ehető és szép színű lett a levesem, de meg sem közelítette az Olívásék színvonalát. A hal nem bizonyult rossz ötletnek, de jobb lett volna már a főzés elején beleszórni a fazékba, hogy igazán puha legyen. És talán sk. kellett volna sütni a paprikát hozzá, miután sk. megtermeltem a kertben. Vagy elkészíthettem volna kaliforniai paprikából is, de valahányszor ilyesmit veszek a kezembe télen egy élelmiszerboltban, jelez a bennem lévő mérőműszer, hogy „na ezt ne”!
Nem először gondolkodtam el azon, hogy talán nem véletlenül oktatják a szakácsmesterséget éveken keresztül.
Az ajvár (egyik) hazájáról itt írtam és fotóztam!
3 megjegyzés:
Sült paprikából és alapléből szoktam (a "szoktam" túlzás, de nyáron megesik) paprikakrémlevest készíteni. De előfordult már az is, hogy csak megpároltam hagymán a paprikát, húslé, turmix stb. Az első sokkal finomabb, a második a lusta verzió.
LepkePillangó
A fotódon nagyon jól néz ki a levesed, és elhiszem, hogy finom is volt!Én is "szoktam" nyáron sült pritaminból készíteni.Forró paprika héját lehúzni,hagyma, fokhagyma,répa, só, bors, gyömbér,kömény, erőleves, főzőtejszín.Mondaná a kedvenc pincérem.
Mindenképpen értékelendő a bátorságod, hogy egyetlen kóstolás után nekiálltál megalkotni:) Legközelebb már nem csak szép és ehető, de isteni finom is lesz:))
Megjegyzés küldése