Hamarosan itt a nyár! Készüljünk rá, ne érjen bennünket váratlanul!
Étkezésünk is gyökeresen átalakul. Eltűnik mindennapjainkból a kocsonya és a töltött káposzta. Kolbászaink összeszáradnak, szalonnáink csöpögni kezdenek, az abált szalonna összevész a hűtő polcán az eperrel. A farsangi fánkot lángosra cseréljük. Kövér dinnyék húzzák szatyrunkat, ízületeinket. Kiürülnek lekváros- és befőttes üvegeink, majd újra hetekig bajlódhatunk megtöltésükkel.
Ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat, nem kell elbúcsúznunk a téltől!
- Vásároljunk egy gőzpároló készüléket, lehetőleg német gyártmányú legyen!
- Olvassuk el a tájékoztatóhoz mellékelt szakácskönyvet, bízzunk benne hogy jól fordították!
- Ne csodálkozzunk az ott olvasottakon, mely szerint a géppel lehet "kolbászbefőttet" is készíteni!
- Legyünk nyitottak a német gasztrokultúra iránt és keressünk néhány üres befőttes üveget!
- Szüleink által készített kolbászt használjunk, karikázzuk fel! Megmosni, kimagozni ez esetben nem szükséges!
- A leírást pontosan kövessük! Nem nehéz, hiszen két sor az egész.
- Készítsük el a kolbászbefőttet, majd dunsztoljuk meg a gőzpárolóban!
- Zárjuk le, címkézzük fel!
- Állítsuk a kamrapolcra! (Fogjuk be a meggylekvárok szemét!)
- Nyáron bontsuk fel, grillezés vagy szalonnasütés után kínáljuk!
14 megjegyzés:
:-)))))
Re-cep-tet!Re-cep-tet!Re-cep-tet!!!
Saját levében készül a kolbászbefőtt??
„Nyáron bontsuk fel, grillezés vagy szalonnasütés után kínáljuk!”
Aha!... Könnyű, gyomor-átmozgató csemegének. Vagy bilagit helyett… :))
Wow! A kolbászforradalom! Kééééreeek!!!!!
Hát ez nagggyon jó!
Kanadában juharsziruppal nyakon öntött sült, fűszeres német kolbászkákat ettem. Igaz, az a tél közepén volt. Ha már befőtt... :)
Szóval a recept annyi, hogy "készítsük el a kolbászt vagy a húst". Innen kezdve a dunsztolás a téma.
Vizet is tettem hozzá, a "saját leve" sokmindenhez kevés... :(
Ez egy nagyon ötletes és szemléletformáló recept. Több, mint egy "kolbászbefőtt", s ez a legnagyobb értéke. Ráadásul továbbfejleszthető.
"Megmosni, kimagozni ez esetben nem szükséges!" és meghámozni?
Ez jó :))))
Nézz majd be hozzám kérlek :))
Egyetemista koromban, mikor utaztunk a haverokkal, akkor ilyet vittem elemórzsiának. Anyámék szerint, régen így tartósították a sütnivaló kolbászféléket.
:-)
És nem kell kigőzölni, ha jó szárazra ki van sütve és leöntöd zsírral, hogy ellepje, akkor nem romlik meg.
Persze, ez az un. "lesütött" hús, kolbász. De az nem hangzik ilyen elegánsan!
Nem jobb egy eredeti friss csabai kolbász? :)
Megjegyzés küldése