2011. május 19., csütörtök

Tavaszi divat: a spárgatáska

Mindig mondom, hogy a sorsnak van humorérzéke! Kanadai spárgás posztom óta szembe vigyorognak a piacon a gigantikus spárgasípok. Divatot teremtettem volna? Vagy csak kiárusítás volt a műtrágya boltban néhány hónappal ezelőtt? Nem tudom....
Maradok inkább az általam ismert, hagyományos zöld és fehér spárgánál. Felváltva vásárolom mindkettőt, hiszen egyik finomabb mint a másik, csak még nem tudom melyik-melyik? Hazafelé a táskámban ácsorognak, másnap már feldolgozott formában utaznak vissza, a munkahelyem felé.


Csípős spárgás kagylós tészta
Felhevítettem a kisebbik wokot és kevés olajban megpirongattam egy fej, csíkokra vágott vöröshagymát, majd rádobtam a feldarabolt spárgát, felöntöttem egy kis vízzel, öntöttem bele némi halszószt és megpároltam. Közben beleszórtam az sk. vásárolt-szárított-tört chili paprikát és amikor már majdnem puha lett a spárga, akkor a mélyhűtőből dobtam mellé egy marék fagyasztott kagylót. Utóbbi nem olcsó mulatság, nincs is túl gyakran a hűtőmben, de most szerencsére volt...
Maga a spagetti is csípős volt, fáradt arcú olasz asszonyok gyúrták bele kemény munkával a maguk szárította paprikát.
 
Spárgafőzelék
Nem tudom, van-e ilyen étel, még sosem csináltam, de más nem jutott eszembe egy fáradt estén. Régimódi, magyaros főzelék-módszerrel dolgoztam: a megtisztított és felvágott spárgát megfőztem, enyhén sós-cukros vízben, kaprot szórtam bele és tejföllel behabartam. Reggel sütöttem rá egy tükörtojást, aztán uzsgyi a dolgozóba!

9 megjegyzés:

Zsófi írta...

PONT ugyanilyem táskám van, csak az enyém lila!

"saját levében" írta...

Kívül lila, vagy belül, a spárgatöltés?

Zsófi írta...

kívül lila, a töltelék leginkább zöld :)

Nyárikonyha írta...

nekem csak a bélése van meg..

Planet Susannia írta...

Nagyon merész ez a főzelék-verzió...
Kicsi tiszteletlen feldolgozása ez a királyi sípoknak, de nagyon kreatív, azt meg kell hagyni! :-)

Hobbiszakács írta...

Mióta szabad hegyesre töltött táskával közlekedni?!

Cccc... cccc... tiszta Vadnyugat...cccc.

:-)))

Wienermädel + Co írta...

Wie schön, ich kann den Spargel riechen! Bei uns gab es heute grünen Spargel mit Sauce Holandaise udn Petersilerdäpfeln, dazu ein Gläschen Trockenen Weisswein .... mmmmm ....
Liebe Grüsse

"saját levében" írta...

Nyárikonyha: majd figyelek az utcán, hátha felismerlek!

Susannnia, a főzelék meglepően finom volt! Nagyon jól átjött a spárga íze!

HSZ: van ám spárgaviselési engedélyem!

Wienermadel: ".... mmmmm ..." :))

Cukroskata írta...

És mit csinál a spárga a dolgozóban? Eteted a kollégákat, vagy hagyod, hogy irigykedjenek?