2011. május 19., csütörtök
Tavaszi divat: a spárgatáska
Mindig mondom, hogy a sorsnak van humorérzéke! Kanadai spárgás posztom óta szembe vigyorognak a piacon a gigantikus spárgasípok. Divatot teremtettem volna? Vagy csak kiárusítás volt a műtrágya boltban néhány hónappal ezelőtt? Nem tudom....
Maradok inkább az általam ismert, hagyományos zöld és fehér spárgánál. Felváltva vásárolom mindkettőt, hiszen egyik finomabb mint a másik, csak még nem tudom melyik-melyik? Hazafelé a táskámban ácsorognak, másnap már feldolgozott formában utaznak vissza, a munkahelyem felé. Csípős spárgás kagylós tészta
Felhevítettem a kisebbik wokot és kevés olajban megpirongattam egy fej, csíkokra vágott vöröshagymát, majd rádobtam a feldarabolt spárgát, felöntöttem egy kis vízzel, öntöttem bele némi halszószt és megpároltam. Közben beleszórtam az sk. vásárolt-szárított-tört chili paprikát és amikor már majdnem puha lett a spárga, akkor a mélyhűtőből dobtam mellé egy marék fagyasztott kagylót. Utóbbi nem olcsó mulatság, nincs is túl gyakran a hűtőmben, de most szerencsére volt...
Maga a spagetti is csípős volt, fáradt arcú olasz asszonyok gyúrták bele kemény munkával a maguk szárította paprikát.
Spárgafőzelék
Nem tudom, van-e ilyen étel, még sosem csináltam, de más nem jutott eszembe egy fáradt estén. Régimódi, magyaros főzelék-módszerrel dolgoztam: a megtisztított és felvágott spárgát megfőztem, enyhén sós-cukros vízben, kaprot szórtam bele és tejföllel behabartam. Reggel sütöttem rá egy tükörtojást, aztán uzsgyi a dolgozóba!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
PONT ugyanilyem táskám van, csak az enyém lila!
Kívül lila, vagy belül, a spárgatöltés?
kívül lila, a töltelék leginkább zöld :)
nekem csak a bélése van meg..
Nagyon merész ez a főzelék-verzió...
Kicsi tiszteletlen feldolgozása ez a királyi sípoknak, de nagyon kreatív, azt meg kell hagyni! :-)
Mióta szabad hegyesre töltött táskával közlekedni?!
Cccc... cccc... tiszta Vadnyugat...cccc.
:-)))
Wie schön, ich kann den Spargel riechen! Bei uns gab es heute grünen Spargel mit Sauce Holandaise udn Petersilerdäpfeln, dazu ein Gläschen Trockenen Weisswein .... mmmmm ....
Liebe Grüsse
Nyárikonyha: majd figyelek az utcán, hátha felismerlek!
Susannnia, a főzelék meglepően finom volt! Nagyon jól átjött a spárga íze!
HSZ: van ám spárgaviselési engedélyem!
Wienermadel: ".... mmmmm ..." :))
És mit csinál a spárga a dolgozóban? Eteted a kollégákat, vagy hagyod, hogy irigykedjenek?
Megjegyzés küldése