2012. május 11., péntek

Csiga sörkert Kedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntjük önöket a nemrég felújított Csiga sörkertben

Felejtsék el a korábbi évek vállalhatatlan színvonalát, amikor azokkal a gusztustalan műanyag poharakkal vártuk önöket! Idén, egy kisebb beruházás keretén belül csodálatosan modern, tájba illő, öko-bio söröspavilonokat állítottunk fel. Mint bizonyára észrevették, ezek az építmények fedettek, rejtő színükkel tökéletesen illenek a virágágyásokba, így exkluzív körülményeket tudunk biztosítani minden házatlan vendégünknek.  

Használati utasítás: szíveskedjenek a liliomokat és az előnevelt salátákat gondosan elkerülve megközelíteni a pavilont; kérjük, hogy elhaladás közben ne itt kezdjék meg a fűbe harapást!  Legyenek kedvesek felkúszni az épület oldalán, majd a tető alatt átbújva vessék a langyos sörbe meztelen testüket! Ott aztán annyit vedelhetnek, amennyit bírnak, de kérjük, utána azonnal szíveskedjenek elhalálozni! Amennyiben antialkoholisták, a fulladásos halált is választhatják, a hároméves pénz-visszafizetési garanciánk ez esetben is érvényes.

Bízunk abban, hogy mindannyian vidáman csúszkálnak majd az örök nyálmezőkön!
Köszönjük.Sörkorcsolya: füstölthalas krém

Tálalható elegáns hosszúkás poharakban, vagy apró pirítós kenyerekre téve. A hab tetején néhány szál kapor nagyon jól mutat és finom is.

30 dkg füstölt hal (makréla, tokhal), 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, néhány csepp tabasco szósz, frissen őrölt bors, néhány szál zöld kapor, pirítós kenyér vagy sótlan stangli

A halat néhány percig párolom gőzben, vagy kevés olajban és vízben, csak annyira hogy a húsa felpuhuljon. Miután kihűlt, lehúzom a bőrét és minden csontot, szálkát eltávolítok belőle, a húsát elmorzsolom, villával szétnyomkodom.
A vajat habosra keverem, pár csepp tabascot és frissen őrölt borsot teszek bele, és hozzáadom a halat, igyekszem jól elvegyíteni őket. A tejszínt felverem és óvatos mozdulatokkal, kis adagokban belekeverem a halkrémet.
 

9 megjegyzés:

spajzcetli írta...

… a sörbe huppanó nudis csigák fölé miért kell e helyrekis kúpos tetőcske? … Talán hogy csapadék ne hígítsa sörüket?...
… illő kisérőkkel adtad fel a halkrémet… - Statiszták, de mégis figyelmet keltenek snidlinged lilálló bimbai…

Erika írta...

ú de brutál dolguk van nálad a csigáknak. Már nálunk is megkezdték a fesztiválszezont. Ott(itt)alvós hetijeggyel pörögnek a kertben...

Mónika írta...

Élni tudni kell!
Gondolom, nem az alkoholmentes változatra gerjednek, már csak azt kellene tudni, hogy a világos, vagy a barna mennyire lesz náluk nyerő...

Torma Cauli írta...

...értem, piás a banda. Ez a meztelenekre vonatkozik, és mi van a házasokkal?

"saját levében" írta...

Nem tudom miért kell a fedő, de tény hogy ez a pohár sokkal nagyobb hatásfokkal (halálfokkal) dolgozik. Egyébként egy egyeurós boltban vettem még télen.
Tudom hogy zsugori vendéglátó vagyok, de a legolcsóbb világos sört veszem nekik.
Az tényleg érdekes kérdés, hogy ezeket miért rühellem és a házasokat miért szeretem, amazokat óvatosan hurcolászom ide-oda a kertben. Talán azért mert ők minden kedves mesekönyvemben szerepeltek mint pozitív hősök?...

"saját levében" írta...

Igen, a snidling bimbóját Piszke szerint meg lehet enni és tényleg, miért ne ha a virágját igen? Most nyílik, gyönyörű!

Skandikamera írta...

Ez jó! Nálunk ollóval vadásznak rájuk. Nyissz, nyissz.

Egy biztos: sörös ragura - de még vörösborosra sem - nem lennék vendéged :-)

(A robotelhárítód ezt a kombinációt követelte: owndget upixcha)

"saját levében" írta...

Vissza kellett állítanom a robotelhárítót, mert galád robot ellenségek kezdtek beleköpdösni a saját lébe.
Skandi, ha házas vagy, ha házatlan, szívesen látlak egy sörözésre, és garantálom hogy túléled!

Skandikamera írta...

Hogy is mondják... egy életem, egy halálom, (egyszer még) elfogadom a meghívást. Csiga lesz a sörben, vagy hozzak magammal?

:-))