2012. május 11., péntek
Csiga sörkert
Kedves Vendégeink!
Szeretettel köszöntjük önöket a nemrég
felújított Csiga sörkertben!
Felejtsék el a korábbi évek vállalhatatlan
színvonalát, amikor azokkal a gusztustalan műanyag poharakkal vártuk önöket! Idén,
egy kisebb beruházás keretén belül csodálatosan modern, tájba illő, öko-bio
söröspavilonokat állítottunk fel. Mint bizonyára észrevették, ezek az
építmények fedettek, rejtő színükkel tökéletesen illenek a virágágyásokba, így exkluzív
körülményeket tudunk biztosítani minden házatlan vendégünknek.
Használati utasítás: szíveskedjenek
a liliomokat és az előnevelt salátákat gondosan elkerülve megközelíteni a
pavilont; kérjük, hogy elhaladás közben ne itt kezdjék meg a fűbe harapást!
Legyenek kedvesek felkúszni az épület oldalán,
majd a tető alatt átbújva vessék a langyos sörbe meztelen testüket! Ott aztán annyit
vedelhetnek, amennyit bírnak, de kérjük, utána azonnal szíveskedjenek elhalálozni!
Amennyiben antialkoholisták, a fulladásos halált is választhatják, a hároméves pénz-visszafizetési
garanciánk ez esetben is érvényes.
Bízunk abban, hogy mindannyian
vidáman csúszkálnak majd az örök nyálmezőkön!
Köszönjük.
Sörkorcsolya: füstölthalas krém
Tálalható elegáns
hosszúkás poharakban, vagy apró pirítós kenyerekre téve. A hab tetején néhány
szál kapor nagyon jól mutat és finom is.
30 dkg füstölt hal (makréla,
tokhal), 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, néhány csepp tabasco szósz, frissen őrölt
bors, néhány szál zöld kapor, pirítós kenyér vagy sótlan stangli
A halat néhány percig párolom
gőzben, vagy kevés olajban és vízben, csak annyira hogy a húsa felpuhuljon.
Miután kihűlt, lehúzom a bőrét és minden csontot, szálkát eltávolítok belőle, a
húsát elmorzsolom, villával szétnyomkodom.
A vajat habosra keverem, pár csepp
tabascot és frissen őrölt borsot teszek bele, és hozzáadom a halat, igyekszem
jól elvegyíteni őket. A tejszínt felverem és óvatos mozdulatokkal, kis
adagokban belekeverem a halkrémet.
Címkék:
füstölt hús,
halak,
sör
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
… a sörbe huppanó nudis csigák fölé miért kell e helyrekis kúpos tetőcske? … Talán hogy csapadék ne hígítsa sörüket?...
… illő kisérőkkel adtad fel a halkrémet… - Statiszták, de mégis figyelmet keltenek snidlinged lilálló bimbai…
ú de brutál dolguk van nálad a csigáknak. Már nálunk is megkezdték a fesztiválszezont. Ott(itt)alvós hetijeggyel pörögnek a kertben...
Élni tudni kell!
Gondolom, nem az alkoholmentes változatra gerjednek, már csak azt kellene tudni, hogy a világos, vagy a barna mennyire lesz náluk nyerő...
...értem, piás a banda. Ez a meztelenekre vonatkozik, és mi van a házasokkal?
Nem tudom miért kell a fedő, de tény hogy ez a pohár sokkal nagyobb hatásfokkal (halálfokkal) dolgozik. Egyébként egy egyeurós boltban vettem még télen.
Tudom hogy zsugori vendéglátó vagyok, de a legolcsóbb világos sört veszem nekik.
Az tényleg érdekes kérdés, hogy ezeket miért rühellem és a házasokat miért szeretem, amazokat óvatosan hurcolászom ide-oda a kertben. Talán azért mert ők minden kedves mesekönyvemben szerepeltek mint pozitív hősök?...
Igen, a snidling bimbóját Piszke szerint meg lehet enni és tényleg, miért ne ha a virágját igen? Most nyílik, gyönyörű!
Ez jó! Nálunk ollóval vadásznak rájuk. Nyissz, nyissz.
Egy biztos: sörös ragura - de még vörösborosra sem - nem lennék vendéged :-)
(A robotelhárítód ezt a kombinációt követelte: owndget upixcha)
Vissza kellett állítanom a robotelhárítót, mert galád robot ellenségek kezdtek beleköpdösni a saját lébe.
Skandi, ha házas vagy, ha házatlan, szívesen látlak egy sörözésre, és garantálom hogy túléled!
Hogy is mondják... egy életem, egy halálom, (egyszer még) elfogadom a meghívást. Csiga lesz a sörben, vagy hozzak magammal?
:-))
Megjegyzés küldése