Miután beláttam hogy tulajdonképpen egy kétlábonjáró, azaz fekvő kémiai lombik lettem, úgy döntöttem, összeütök egy életet adó levest. A kamrában hervadozott két kisebb zellergumó, hagymából pedig mindig jól állok (csak a csokitortába nem teszek hagymát). A zöldségeket julienre vágtam, és kevés olívaolajon megfutattam, majd felöntöttem vízzel. Emlékezetből tettem bele sót, kéttekerés borsot és hagytam rotyogni. Petrezselymet is szórtam bele, hogy a levesnek ne olyan színe legyen mint nekem.
Közben vajgaluskát készítettem, mert a tablettáknak meg kell ágyazni. Egy tojás fehérjét felvertem, beletettem a sárgáját, egy ek. olvasztott igazi vajat és annyi réteslisztet, amennyit jónak láttam. Kicsit hagytam pihenni, hogy a liszt feleszméljen és megdagadjon.
Amikor a zöldségek megpuhultak, vízbemártott kiskanállal beleszaggattam a galuskákat. A levest külön nem sűrítettem, mert a "hidegen duzzadó keményítőt" reggel és este úgyis beveszem.
Ezt kapjátok be bacilusok!
4 megjegyzés:
Ugye nem ettél a paradicsomokból?!....:(
Jobbulást!
Jobbgulást!
Remélem hétvégén erőre kapsz és elűzöd a levessel a betegséget! Mintha karfiol is látszódna benne...(?)
Nagyon élvezem az írásokat, képeket, és ebédidő táján nagyokat nyelek. Folytasd sokáig! És gyógyulást! KK
Kedves KK! Karfiol nincs benne, de akár lehetne is, a többit köszi. Ervinnek igaza van, a gulás jobb! Egyszer egy barátnőmnek azt vittem a szülészetre, jóízűen bekanalazta és még aznap megindult a teje! (nem paprikaszínű volt!)
Megjegyzés küldése