Na nem mintha 2020. március 16-tól kezdve lenne jelentősége annak, hogy éppen milyen nap van. Egy ideig nem lesz különbség a hétfő és a vasárnap között, nem járja át munkáslelkünket a péntek délután egyedi eufóriája, buszbérleteinket álmodozva forgatjuk az ujjaink között, borostásak és fésületlenek leszünk és elpizsamásodunk, egyre messzebb kerül tudatunkban az iroda Szarvasi kávéfőzőjével főzött Omnia savüzenete, és még az is lehet, hogy pár nap múlva a munkahelyi éttermek vacak menüsorát is visszasírjuk. De nem! Az nem lehet hogy odáig eljussak, hogy a téliszalámis mackósajttal töltött rántott csirkemellről kezdjek fantáziálni!
- két szelet egyhetes sertéssült csíkokra vágva;
- a sült hús alatt maradt pecsenyezsír;
- egy doboz – két hónapja lejárt – paradicsomos bab;
- három fej – csírázásnak indult – vöröshagyma;
- a kakukkfű visszametszéséből visszamaradt ágacskák elmorzsolva;
- egy szelet összeszáradt kolozsvári szalonna, kerti fűrésszel kockára vágva;
- egy kis kolbászcsücsök, kockára vágva.