Hamarosan itt a nyár! Készüljünk rá, ne érjen bennünket váratlanul!
Étkezésünk is gyökeresen átalakul. Eltűnik mindennapjainkból a kocsonya és a töltött káposzta. Kolbászaink összeszáradnak, szalonnáink csöpögni kezdenek, az abált szalonna összevész a hűtő polcán az eperrel. A farsangi fánkot lángosra cseréljük. Kövér dinnyék húzzák szatyrunkat, ízületeinket. Kiürülnek lekváros- és befőttes üvegeink, majd újra hetekig bajlódhatunk megtöltésükkel.
Ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat, nem kell elbúcsúznunk a téltől!
- Vásároljunk egy gőzpároló készüléket, lehetőleg német gyártmányú legyen!
- Olvassuk el a tájékoztatóhoz mellékelt szakácskönyvet, bízzunk benne hogy jól fordították!
- Ne csodálkozzunk az ott olvasottakon, mely szerint a géppel lehet "kolbászbefőttet" is készíteni!
- Legyünk nyitottak a német gasztrokultúra iránt és keressünk néhány üres befőttes üveget!
- Szüleink által készített kolbászt használjunk, karikázzuk fel! Megmosni, kimagozni ez esetben nem szükséges!
- A leírást pontosan kövessük! Nem nehéz, hiszen két sor az egész.
- Készítsük el a kolbászbefőttet, majd dunsztoljuk meg a gőzpárolóban!
- Zárjuk le, címkézzük fel!
- Állítsuk a kamrapolcra! (Fogjuk be a meggylekvárok szemét!)
- Nyáron bontsuk fel, grillezés vagy szalonnasütés után kínáljuk!