Képzeletben átprogramoztam a receptet maraschinora. De azt meg annyira sajnáltam ilyesmire elpocsékolni, hogy inkább megittam egy pohárkával belőle, majd gondosan visszatekertem a kupakját. Utolsó lehetőségként maradt a rum, jóféle barna.
Addig térültem, fordultam, míg a torta helyett tiramisut kezdtem készíteni, de egy kicsit átalakítva. A 40 dkg mascarponet két dl. felvert tejszínnel és némi porcukorral kevertem el, ebbe locsolgattam a rumot. A babapiskótákat is rumos kávéban hempergettem meg. Közben a rumról a dióra asszociáltam, azaz arra az üvegnyi grillázsra, amit még karácsonyra készítettem. A piskótarétegre tettem a krémet, és azt megszórtam a grillázs-darálmánnyal.
Miután a nyalánkság órákat töltött a hűtőszekrényben, felszolgáltam és mondhatom, hogy nagyon kellemes érzés volt, amikor az omlós piskóta és a selymes krém között meg-megroppantak a cukros diódarabok. A tojáslikőr pedig pukkadjon meg! Vagyis inkább buggyanjon meg a drága!
9 megjegyzés:
Remélem találkozunk a következő GBT-n is.Viszek Neked egy kis házi tojáslikőrt, és nem azért, mert nem tetszik ez a desszert :)
(Hanem azért, mert most eszembe juttattad,és muszáj csinálnom...)
Most azt kellene mondanom, hogy "áááá, nem kellett volna", pedig dehogyneeeeeem!!!!!!
Istenien néz ki!
Én jóféle házipálinkával készítem. És mondhatom: a legjobb tiramisut eheted, ha kipróbálod. A rum, a likőr meg sem közelíti... :)
Eine gute Art, Tiramisu zuzubereiten! Eierlikör ist imemr gut.
Szerintem meg kár is lett volna a tojáslikőrt belelocsoni...Én az amarettót sajnálom mindig nagyon.
:-)))))))
Ez a grillázsos-ropogós-krémes variáció megfogott!
Én a Vomfassnál veszem a tojáslikőrt, ha kell valamibe. 1/2 vagy 1 decit veszek, és azt bele is rakom. Egyébként ugyanígy csinálom a tiramisut, tojás nélkül.
szerintem a hotmailem nem tudja kezelni a római számokat az üzente címzettje címében :(
a múltkor se ment át grenadine-hoz..
most is gyanús,ezért itt van itt is:
http://piszke.blogspot.com/2009/04/linzerkarika-vkf-xxiv.html
Megjegyzés küldése