2009. július 29., szerda

A hordozható lecsó

Ági aki főz inspirált arra, hogy két étel (kenyértészta + sült zöldségek) összevonásából megalkossam korunk egészséges gyorsételét: a hordozható lecsót. Ez maga a slow fastfood! Elkészíteni fast, megenni slow, ugyanis kicsit ropogós a széle, de amint átrágtuk magunkat a kereten, ott vár bennünket a puha, zöldséglével és fűszerekkel átjárt tészta, a paradicsom utánozhatatlan nyári íze.


Zöldséges lepények

A tészta: 60-70 dkg liszt, 3 dkg élesztő csipet cukorral, egy kis kanál kovászpor, langyos víz, só és egy löttyintés olívaolaj. Kelesztés után átgyúrtam és addig vágtam félbe a golyóbisokat, míg 16-ot kaptam. Kinyújtottam és - a törököktől ellesett módon - csónak alakúra pödörtem őket. Sütőlapra helyeztem és rátettem a cukkíni- és paradicsom szeleteket. Nem kell vékonyra vágni egyiket sem, könnyedén átsülnek. A zöldségeket megkentem olajjal és megszórtam provanszi fűszerkeverékkel. 185°-os sütőben megsütöttem.
A fűszerkeverékeket egyébként mélységesen megvetem, lenézem és egyáltalán nem tartok ilyesmit itthon.