2011. január 30., vasárnap

A gasztro-civilizáció válságos állapota

Újabb bizonyítékok kerültek a kezembe, melyek megkérdőjelezhetetlenül bizonyítják: a  veszedelmes gasztro jövő itt kopogtat az ajtónkon!

Sült krumpli kecsappal papírtálcán – marcipánból
Németországból kaptuk ezt a csemegét. Kétségtelen, hogy több jó tulajdonságot fedeztünk fel a termékben, mint rosszat, de ennek ellenére máig nem fogyott el.
előnyök
  • a krumpli nem szívta tele magát olajjal
  • egyáltalán nem sós
  • a konyhában nem hagyott kellemetlen szagot maga után
  • a kecsap nem tud elfolyni, lecsöpögni
hátrányok:
  • a villa műanyag, nem marcipán, de ez valószínűleg csak idő kérdése
  • az étel valószínűleg a Német Fogorvosok Társaságának ajánlásával készült, ez pedig a későbbiekben meg fog látszódni a pénztárcánkon

Mindenízű drazsé receptkönyvvel

Egy drazsé – egy íz, ez már régen kiment a cukorkadivatból! Aki összetettebb élményekre vágyik, annak egy kis füzetecske megmutatja, miből mit kell egyszerre bekapni, hogy elérjük a kívánt ízhatást. Jól nézzük meg, mert 1-2 emberöltő múlva talán ilyenek lesznek a szakácskönyvek!
http://www.jellybelly.com/fun_stuff/jelly_belly_bean_recipes.aspx

Kecsap, érett paradicsomból
Végre fellélegezhetünk, itt az érett paradicsomból készülő gyári kecsap! Most vált világossá, hogy miből készülhet a zöld kecsap: éretlen paradicsomból. Ez újabb kérdét vet fel: hogyan lesz mégis piros a nem érett paradicsomból készülő kecsap?

Tojásmentes majonéz
Egy osztrák autópálya-étteremben kaptuk a kis alutasakot, melyen az szerepelt: majonéz, tojásmentes. Jeleztem, hogy „eb ura fakó, ide nekünk a tojásosat”, de olyan nem volt. Az olvasó persze kérdezhetné, hogy ezek szerint fél deci olaj volt-e a tasakocskában, de megnyugtatásként közlöm, valódi majonéznek látszó tárgy volt benne! Kép nincs, mert a terméket kidobtuk a veszélyes-hulladék gyűjtőbe.

Itt tartunk tehát? Vége a világnak? Be kell-e zárkóznunk otthoni kis konyhánkba és ráállni a teljes önellátásra? Nem! A remény felcsillant! Íme:

Csabai sütnivaló kolbász csípős, védőgázas csomagolásban
Akinek tele van a mélyhűtője sk. készített sütnivaló kolbászokkal, a kamrájában pediglen lógnak a füstölt kolbászok és az az isteni négy..., három..., két..., pontosabban már csak egy rúd csabai kolbász, az nem vásárol ilyesmit boltban. Ámde amikor megpillantja a doboz hátulját, hogy:
„A kiolvadó, kisülő kolbászzsír felhasználási javaslata:
A., puha kenyérrel kimártogatva
B., kihűlést követően hidegen kolbászzsíros kenyérként fogyasztva
C., burgonyakörethez”

...nos ekkor rohan a pénztárhoz kezében a kolbászkákkal, ezzel is támogatva az utolsó bozótharcosokat.


 Kattintásra jobban olvasható!