2010. május 5., szerda

Sznob vacsora

Mióta az a megtiszteltetés ért, hogy a gasztrosznobberek bevettek maguk közé, igyekszem felnőni az elvárásokhoz, azaz elegendően sznobnak lenni. Egyik este is azt mérlegeltem, hogy

  • 80 dkg gyönyörű felsálat venni, becsúsztatni a táskába papírok és könyvek közé: sznob
  • a hentes "felszeleteljem?" kérdésére azt válaszolni, hogy köszönöm nem, majd én otthon a szuper szakácskésemmel megteszem: sznob
  • Szlovákiába utazni: nem sznob
  • Szlovákiába üzleti útra utazni: sznob
  • a kinti boltban kész knédlit vásárolni: nem sznob
  • ezt még be is vallani és feltenni egy blogra: nem sznob
  • ellensúlyozásként jóféle szlovák sajtokat is tenni a kosárba: sznob
  • szlovák sört vásárolni: nem sznob
  • 16%-os szlovák sört vásárolni: sznob
  • egy gyors vacsorát összedobni: nem sznob
  • nagy feneket kerekíteni a főzésnek: sznob
  • saját ecetes tormát használni a mártáshoz: sznob
  • nyers tormát belereszelni laza csuklóval tévészakács stílusban: sznob
  • közben Chopint hallgatni a konyhai lejátszón: sznob
  • főzés közben sokat fotózgatni, hosszan eljátszani a blendével: sznob
  • borókabogyót tenni a páclébe: sznob
  • exkluzív borovicskát ajándékba kapni: sznob
  • a borovicskát itthon aztán stampedliből benyakalni: nagyon-nagyon nem sznob!
Sznobber-mérő (sznob/nem sznob) = 12:6. Hurrá! Ez rendben van!


Felsál tormamártással, knédlivel

A húst felszeleteltem, enyhén besózva, kevés olajjal, vízzel, két fej vöröshagymával, babérlevéllel, borókabogyóval és borssal megpároltam. A megpuhult húst félretettem, a keletkezett szaftot és a puha hagymákat átpasszíroztam. Ecetes tormával és frissen reszelt tormával összekevertem, tejszínnel felöntöttem majd beforraltam, hogy sűrű legyen. A mártásba visszatettem a hús-szeleteket, a kész knédlivel tálaltam.