Mire jó egy gasztroblog? Például hogy a barátok innen értesüljenek arról: zománcos bográcsom van, amiben fakanállal kergetem a pörkölt alkatrészeit. Madarat tolláról, embert bográcsáról - vallják a cimborák és eltűnődtek azon, hogy megszakítsák-e velem végleg a kapcsolatot vagy kistafírozzanak? Szerencsére utóbbi mellett döntöttek, beszereztek nekem egy vasbográcsot és most kapaszkodjon aki szédül: csináltattak hozzá egy fémkanalat is! Olyat, amivel a pusztai emberek főznek! Bonuszként kaptam egy-egy zsák házi tarhonyát és tésztát, valamint paprikát. Új fejezet indulhat gasztro egyedfejlődésemben: úton a tökéletes slambuc és pásztortarhonya előállítása felé.

Én kérek elnézést az egész nemzettől...
előzmények: Pásztorételek és előítéletek
13 megjegyzés:
Hű, nekem is zománcos bográcsom van. Az gáz? Isteni volt benne eddig minden, amit főztünk... Figyellek majd, mi a véleményed erről (és esetleg a rejtett Z betűsről...)
Hüpp....Nekem is kellene egy ilyen barát:-)
Nem tudom, apámnak is zománcos bográcsa van, de nála nem sokan adnak jobban a kajára, mint ő és milyen finomakat főz!
A z betűs nálunk sose játszott, cserébe van a másik, szintén ámerikai, nem tom milyen betűs.
Apukámnak vas bográcsa van, nekünk zománcos. Én mind a kettőt szeretem. A zománcost kicsit jobban, mert lényegesen könnyebb takarítani:)
Ez a fém főzőkanál O.O
Nagyapám juhász volt Biharban. Sose láttam nála fém kanalat az alumínium kanalán kívül. Mindig tanul az ember! Bár én maradok a fa kanalaknál:)
A fémkanállal jól fel lehet kapirgálni a tésztaféléket! A zománcosban meg nem lehet úgy lepirítani, hogy guszta legyen.
De ezért ne tagadjátok ki apáitokat! Én sem tettem az enyémmel, amikor párbajtőrből készített szalonnasütő nyársakat.
Akkor kihívod párbajra a szalonnát? :-)
Merre lehet ilyen jófej barátokat találni?
A Debrecen, Tisza-tó, Csákvár háromszögben!
párbajtőrből szalonnanyárs! Nem semmi. :)
Nem is kicsit irigykedem ám!:)
(Igaz, öcsémék pont tavaly kértek egy zománcost ajándékba, mert elegük volt a vasból...)
Sokat próbálkoztam, de nem sikerül lepirítani a slambucot!
Miért nem áll össze?
Mi lehet a hiba, és hol lehet venni ilyen frankó slambuckanalat?
Kedves BB!
Én is csak kezdő vagyok a slambuconál, nem könnyű! Úgy tapasztalom, hogy a vége felé áll össze és kezd lepirulni, akkor kell elkezdeni a gyakori forgatást. Nem szabad türelmetlennek lenni, ha mozog a tészta, előbb-utóbb menni fog!
Kanalat a Hortobágyon szoktam látni bogrács-árusoknál.
Köszike!
Az igazság az, hogy hiába olvasom a kölönböző recepteket, úgyérzem a lényeget, ami igazán fontos, talán nem is lehet leírni!
Először mintha kevés lett volna a szalonna, és hamar ragadt az oldalához. Tettem hozzá egy kis zsírt, ezután jobb lett. Szépen megfordult, de aztán újra szétesett. "Hozzáértők"? megállapítása szerint sok volt a krumpli.
A következő alkalommal pedig mintha eltúloztam volna a zsiradékot. Igaz így nem ragadt a bográcshoz, de emiatt az összetevők egymáshoz sem tapadtak. Szóval az arányokon is, a technikán is múlik, és még valamin amire nem tudok rájönni! Szégyelem, de én fakanállal kevertem Lehet, hogy ez a baj!?:o)
Megjegyzés küldése