2009. augusztus 30., vasárnap

A szedertorta szentesíti a ragasztószalagot

00.35 perc, néma csend honol a házban, csak egy blogger van talpon, az is a konyhában. Cserke szilvatortája nem hagy aludni, de mint annyi mindent, ezt is átalakítom sütés közben. Nem is tudom miért, hiszen tökéletes recept ez, de olyan nyughatatlan lélek vagyok. Ha nem az lennék, mit is keresnék 00.35-kor a konyhában?

A krém természeténél fogva imád kibújni mindenhol, ahol lyukat lát. Én viszont nem látom a tortaforma karikáját, amit ilyenkor vissza szoktam húzni rá, hogy tartsa a lelket benne, míg a Zselatinok Istene meghallgatja imáimat. Igen ám, de már 00.38 van! A pulttól négy lépésre van a mosogató, annak legalján hever a tortaforma, amit még el is kellene mosogatnom. Viszont egy lépés csak a fiók, benne a ragasztószalag, a sütőpapír és az olló.

Az vesse rám az első pálmacukrot, aki képes lett volna megtenni azt a négy lépést 00.45-kor – ugyanis addig gondolkoztam, hogy tényleg inkább barkácsoljak mint mosogassak?

Szedres máktorta

Recept itt, mivel nekem szedrem volt, azzal készítettem, de a mascarponét összekevertem a szederrel. A tetejét később megszórtam reszelt étcsokoládéval. Természetesen nem ragasztószalaggal tálaltam, de meg lehet próbálni!

8 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Mihez tartasz ragasztószalagot a konyhában?

"saját levében" írta...

Szedertortához! :))
Na jó, nem is tudom, abban a fiókban vannak a húskötöző madzagok, talán ezért kívánkozott oda a szalag.

trinity írta...

Zseniális:DDD

Cserke írta...

Lenyűgöző kreáció.
Figyeld meg, futótűzként fog elterjedni a konyhákban a megoldás. És még mosogatni sem kell utána, hát egyszerűen zseniális.

"saját levében" írta...

Vesszetek drága teleszkópos tortakarikák, megfizethetelen konyhaboltok!
Csak egy csöppet környezetszennyező...

ágota írta...

:))Gasztroragasztó

t3v, az okostojas írta...

amíg nem volt tortakarikám (most is általában a szilikonos formámban sütök, nem abban), több kilométer alufóliát használtam el hasonló célra, a vastagabb, soha le nem bomló fajtából... nem vagyok rá büszke :)

baritas írta...

Terjed a futótűz...
Hogy a pihenetlen, éjjeli agy milyen kreativitásra és szüleményekre képes... Zseniális! :)