2011. június 1., szerda

Spenótos tészta szénégető módra

 

Azt mondta a szénégető, hogy ha már sikeresen túléltük ezt a telet is, fogjuk vissza a szalonnafogyasztást, vagy legalább tegyük egészségesebbé, tehát menjél ki (fel!) asszony a konyhakertbe, keress ott valami zöldet és azt is főzd bele a tésztaszószba! 

Asszony felment, és mit látott? Szép, friss, bodor spenótleveleket. Nosza, lecsippentette azokat, néhány percre beledobta forró vízbe, majd lecsöpögtette és felvágta. Hozzákeverte a pirított szalonnához, átforgatta kevés zúzott fokhagymával és tejszínt adott hozzá. Csak minimális borsot és szerecsendiót tekert rá. Kicsit beforralta a mártást, majd rádobta a megfőzött és lecsöpögtetett cakkos szélű széles-metéltet és összerázogatta. Volt ám öröm a szénégetőék háza táján! Csak eszébe ne jusson a családfőnek, hogy a tejszínfogyasztást is vissza kéne fogni, legalább őszig!


2 megjegyzés:

Hobbiszakács írta...

A szerecsendió használata alapos spenótszaktudásról árulkodik :-)

Planet Susannia írta...

Hiába, jó dóga van ennek a szénégetőnek!