2008. március 10., hétfő

Megáll az idő, avagy klónparadicsomok a konyhaablakban

Szilveszteri koktélparadicsomaim állaga mit sem változott az elmúlt hetekben. Már éppen nekiálltam megkeresni a gardróbban az úvéfiltered szkafanderemet hogy biztonságban beszállíthassam őket a KFKI-ba, mikor rápillantottam az asztalomon heverő folyóirat legújabb számára: "Acta Archaeologica Gastronomiae". Ennek egyik tanulmánya éppen arról számol be, hogy az ókori egyiptomiak spanyol koktélparadicsomok viselkedésének megfigyelésével kísérletezték ki a múmia-balzsamozás technológiáját. Ennek lényege, hogy import paradicsomokból olyan anyagot vontak ki, mely bespriccelve a királyi hullákba, azonnal leállította a bomlást.

A tanulmányból az is kiderült, hogy a múmiák mellé elhelyezett ételek és italok között, amelyek az örökélethez adtak táperőt még napjainkban is találnak friss, ropogós koktélparadicsomokat, de ezeket a régész-segédek azonnal bekapják, így soha nem kerülnek katalogizálásra.

Ha a kölcsönmacskáim meglátják a konyhaablakban a papírtálcát, hatalmasat fújnak rá. Ebből arra következtetek, hogy az ókori egyiptomi szent macskák és az ókori egyiptomi koktélparadicsomok között lehetett valami szakrális rivalizálás.

A január óta tartó konyhai kísérletem eddigi eredménye azért szomorú, mert szerettem volna a blogban sorozatot gondozni a témáról, de most már bizonyos, hogy akármeddig is élek, a paradicsomok túl fognak tenni rajtam. Így legfeljebb ők írnak majd rólam, hogy pfuj, még csak száz éves és milyen romlandó!

7 megjegyzés:

Mademoiselle írta...

Oltári ez az írás! :-D Még mindig könnyezek a nevetéstől :-)
Kéne igaziból is szerkesztened egy ilyen vicces Acta Archaeologica Gastronomiae-mellékletet, és megemlíthetnéd benne a Fűszeres Eszter örökkévaló mekis hamburgerét is.

"saját levében" írta...

Mademoiselle, van ám jó oldala is a fogyasztók mérgezésének: ezt a tálca paradicsomot még simán fel tudom használni a húsvéti menüben!

Zsubori Ervin írta...

1. Paradicsom nem vész el, csak nem alakul át.
2. Tiéd a tél, miénk a koktél.
3. Kertre néző, pirosnak mondott, feszes bőrű, három éves koktélparadicsomomat lávakőre cserélném!
4. Ha feldobják piros, ha leesik ugyanolyan.
5. Mi lehet belül?

"saját levében" írta...

Ervin! Hogy mi lehet belül? Gondolod hogy belevágjak ebbe a projektbe? És ha a szemembe fröccsen?

Névtelen írta...

A dolgok mélyére kell hatolni! Ne hagyjuk ezt az unokákra...

Fűszeres Eszter írta...

Na ez is! :-)
Ilyet akár a hamburgerbe is tehetnek, ennek sincs semmi baja. rettenetes!

"saját levében" írta...

Eddig csak a pálinkára volt ráírva hogy "minőségét korlátlan ideig megőrzi"...